Friss hírek

Vergne Räikkönen helyére pályázik a Ferrarinál

A Ferrari tesztpilótája, Jean-Eric Vergne elismerte, arra pályázik, hogy 2016-ban Kimi Räikkönen helyét vegye át a patinás olasz istállónál.


A Ferrari tesztpilótája, Jean-Eric Vergne elismerte, arra pályázik, hogy 2016-ban Kimi Räikkönen helyét vegye át a patinás olasz istállónál.

A francia versenyzőt a tavalyi szezont követően menesztette a Toro Rosso, ezután azonban a Ferrari leszerződtette őt a tartalékversenyző Esteban Gutiérrez mellé.

Hirdetés
 

„Őszintén szólva inkább dolgozom a szimulátorban és csinálok valami hasznosat, minthogy tartalékos legyek” – mondta Vergne a La Gazzetta dello Sportnak.

„Manapság a harmadik számú versenyzői státusz annyiból áll, hogy ott vagy a versenypályán, de nem sok hasznosat csinálsz. Az, ha nem segíthetném a csapatot, elég frusztráló lenne, szóval úgy érzem, hogy én bizony fontos feladatokat kapok.”

Vergne azt mondja, „nem csalódott” amiatt, hogy a Red Bull kitette őt programjából, a Ferrarinál ugyanis izgalmas kihívások várnak rá. Sőt, ha bizonyítani tud, akár arra is esélye lehet, hogy 2016-ban átvegye Kimi Räikkönen helyét a csapatnál. A finn versenyző szerződése az idei év végén jár le Maranellóban.

„Tudom, hogy mindent beleadtam, ezért nem is bánok semmit. Most pedig a Ferrarinál vagyok, ami egy remek lehetőséget is kínál 2016-ra. Ha már nem versenyezhetek idén, szerintem jobb az, amit kaptam annál, minthogy a Marussiánál vagy a Caterhamnél legyek, mindig az utolsó helyen.”

Vergne elismerte, az, hogy a szintén a Red Bull által kinevelt Sebastian Vettel is a Ferrarinál folytatja idén, segített neki abban, hogy ő is Maranellóba szerződjön.

„Azóta ismerem őt, hogy elkezdtem a Red Bull szimulátorában dolgozni, amikor még az F3-ban versenyeztem. Mindig nagyszerű kapcsolatot ápoltam vele, mint ahogy Kimivel is. Kétségkívül az, hogy a Ferrarihoz ment Vettel, segített nekem is, ugyanakkor tudom, hogy a nevemet azért mások is emlegették csapaton belül – sokat beszéltem például Massimo Rivolával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!