Friss hírek

Versenyigazgató: Ösztönből cselekedett a pályán átrohanó sportbíró

A versenyirányítás engedélye nélkül futott át a pályán az a sportbíró, aki a vasárnapi Bahreini Nagydíjon Sergio Perez kigyulladó autójához rohant oda segíteni – erősítette meg Michael Masi F1-es versenyigazgató.

Perez alatt a bahreini verseny hajrájában motorprobléma miatt állt meg a Racing Point versenyautója, ami az incidens következtében ki is gyulladt.

A mexikói versenyző a pálya jobb oldalára húzódott, nem sokkal később pedig az aszfaltcsík bal oldaláról egy sportbíró rohant oda az az égő versenygéphez, noha a versenyirányítástól erre nem kapott engedélyt, ráadásul nagy sebességgel érkezett még a többi versenyautó.

„Ez a srác kib*szottul átrohant a pályán” – üvöltötte a csapatrádióba Lando Norris, aki előtt átszaladt a szóban forgó segítő.

A brit versenyző később újságíróknak azt mondta, nagyon aggasztónak tartja a történteket.

„El sem nézett jobbra vagy balra, mielőtt átszaladt. Dupla sárga zászló volt és elég lassan mentem, hiszen nem volt értelme kockáztatni. De nem volt jól látható, ráadásul felfele néztem, ő pedig egy fekete, vagy sötétkék ruhát viselt. Csak egy ugráló tűzoltókészüléket láttam!”

Michael Masi versenyigazgatót is megkérdezték a történtekről – ő azt mondta, ösztönből cselekedett a sportbíró.

„A sportbírók nagyon egyértelmű utasításokat kapnak. Azonnal beszéltünk is az esetről, és emlékeztetni fogunk mindenkit, hogy nem szabad csak úgy átrohanni a pályán” – mondta a szakember.

„Hogy az adott körülmények között nagyszerű dolog volt-e? Nem, nem volt az. De látta a tüzet, és ment, hogy eloltsa. Szóval nem gondolom, hogy bárkit is ki kell kasztrálnunk azért, mert tüzet akart oltani, főleg azok után, amit korábban láttunk, és mivel elég nagy volt a tűz is.”

Egy hasonló incidens egyébként 1977-ben a Dél-Afrikai Nagydíjon Tom Pryce halálát okozta, aki elütött egy sportbírót – ő szintén életét veszítette a balesetben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!