Friss hírek

Verstappen: A ‘Halo’ megmentette Grosjean életét

BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen elismeri, nagyszerű dolog, hogy annak idején bevezették a fejvédő keretet, azaz a ’Halót’ a Forma-1-ben, az ugyanis a vasárnapi Bahreini Nagydíjon megmentette Romain Grosjean életét.

Grosjean a vasárnapi futam első körében szenvedett ijesztő balesetet, végül azonban kisebb égési sérülésekkel megúszta, kedden pedig már ki is engedik a bahreini kórházból.

A francia versenyző egyébként korábban ellenzője volt az F1-ben pár éve bevezetett „glóriának”, akárcsak Max Verstappen.

„Amikor láttam a lángokat, az nagyon ijesztő volt” – ismerte el a Red Bull holland pilótája. „De szerencsére önerőből kiszállt az autóból, és ez a legfontosabb.”

Verstappen szerint Grosjean megmenekülése a bizonyíték arra, „mennyit fejlődött az F1”.

„Szerintem a ’Halo’ most megmentette az életét. Kezdetben, amikor felkerültek az autókra, én is elég kritikus voltam vele kapcsolatban, nagyon csúnya volt. A biztonságra viszont egy szavunk sem lehet, mert ma határozottan megmentette Romaint, aminek nagyon örülök.”

„Gondolatban vele és a családjával vagyok, hiszen ők a TV előtt ülve nézték az egészet, ami soha nem kellemes. Szóval remélem, hogy hamar felépül, és itt lesz köztünk.”

Videó Grosjean megmeneküléséről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!