Friss hírek

Verstappen: A ‘Halo’ megmentette Grosjean életét

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen elismeri, nagyszerű dolog, hogy annak idején bevezették a fejvédő keretet, azaz a ’Halót’ a Forma-1-ben, az ugyanis a vasárnapi Bahreini Nagydíjon megmentette Romain Grosjean életét.

Grosjean a vasárnapi futam első körében szenvedett ijesztő balesetet, végül azonban kisebb égési sérülésekkel megúszta, kedden pedig már ki is engedik a bahreini kórházból.

A francia versenyző egyébként korábban ellenzője volt az F1-ben pár éve bevezetett „glóriának”, akárcsak Max Verstappen.

„Amikor láttam a lángokat, az nagyon ijesztő volt” – ismerte el a Red Bull holland pilótája. „De szerencsére önerőből kiszállt az autóból, és ez a legfontosabb.”

Verstappen szerint Grosjean megmenekülése a bizonyíték arra, „mennyit fejlődött az F1”.

„Szerintem a ’Halo’ most megmentette az életét. Kezdetben, amikor felkerültek az autókra, én is elég kritikus voltam vele kapcsolatban, nagyon csúnya volt. A biztonságra viszont egy szavunk sem lehet, mert ma határozottan megmentette Romaint, aminek nagyon örülök.”

„Gondolatban vele és a családjával vagyok, hiszen ők a TV előtt ülve nézték az egészet, ami soha nem kellemes. Szóval remélem, hogy hamar felépül, és itt lesz köztünk.”

Videó Grosjean megmeneküléséről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!