Verstappen: A legfontosabb, hogy jövőre több előzést lássunk az új F1-es autókkal - F1VILÁG.HU

Verstappen: A legfontosabb, hogy jövőre több előzést lássunk az új F1-es autókkal

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen azt reméli, a száguldó cirkusz új szabályai a várt eredményt, tehát szorosabb és izgalmasabb versenyzést hoznak majd 2022-ben.
SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 15: The 2022 Formula 1 car launch event on the Silverstone grid. Rear three-quarter detail during the British GP at Silverstone Circuit on Thursday July 15, 2021 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Jövőre jelentősen megváltoznak a Forma-1 technikai szabályai, a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon pedig be is mutattak egy olyan koncepcióautót, melyet az új szabályok szerint építtetett meg az F1 vezetősége.

A csapatok persze már gőzerővel dolgoznak saját autóikon, az új szabályok bevezetésével pedig a cél az, hogy a versenyzők könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzési lehetőség kínálkozzon számukra.

A Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent csütörtökön arról kérdeztük, mit gondol a nemrég bemutatott új versenyautóról, valamint a 2022-ben érkező új regulákról.

„A cél természetesen az, hogy jobb és szorosabb versenyzést lássunk, és több előzési lehetőség kínálkozzon – szerintem ez a legfontosabb” – mondta az F1Világ.hu-nak nyilatkozva a Red Bull bajnoki éllovasa.

„Amit Silverstone-ban láttunk, az csak egy mintadarab volt, a versenyautók nem pontosan így fognak kinézni, minden csapat versenyautója másképp fest majd.”

„Nyilván teljesen más autókról beszélünk, mint amilyenekkel most versenyzünk, de majd meglátjuk. Jelenleg nem igazán fókuszálok erre, az idei szezonra koncentrálok, de majd az év vége felé, a következő szezon előtt látni fogjuk, milyenek is lesznek.”

Verstappen hozzátette, egyelőre még nem próbálta ki az új autót a szimulátorban.

„Nem, még nem próbáltam. Az év későbbi szakaszában fogom ezt megtenni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!