Friss hírek

Verstappen: A Red Bull problémái is megmutatták, DRS nélkül csak vonatozás lenne

A Forma-1 regnáló világbajnoka, Max Verstappen szerint a Spanyol Nagydíjon látott problémái mutatják, a száguldó cirkusznak igenis szüksége van a DRS-rendszerre, a jelenlegi autókkal sem lett olyan könnyű az előzés a versenyeken.

Verstappen DRS-rendszere a barcelonai versenyen hibásodott meg, a holland pilóta pedig emiatt megszenvedte az előzéseket a versenypályán. Szerinte az ő példája is azt bizonyítja, a legtöbb akció az állítható hátsó szárnyaknak köszönhető továbbra is, hiába az új generációs versenyautók, továbbra is nagyon nehéz közel kerülni egy másik autóhoz az egyenesekben.

„Nos, ha nem lenne rajta az autókon, akkor csak vonatoznánk. Szerintem én is demonstráltam, mennyire frusztráló ez, szóval momentán ezekkel az autókkal szükség van a DRS-re” – mondta a világbajnoki címvédő.

Hirdetés
 

A Red Bull versenyzője azt mondja, mivel az idei autók légellenállása csökkent, a szélárnyékhatás sem olyan jelentős.

„Egy kicsit könnyebben tudjuk követni egymást, de amint valaki mögé érünk, szerintem a légellenállás egy kicsit kisebb, mintha nem lenne olyan szélárnyékhatás, mint tavaly. Szóval szükség van a DRS-re, hogy oda tudjon érni az ember az 1-es kanyarban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!