Friss hírek

Verstappenék autójavítása 90 perces munka lett volna

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, normális esetben 90 percig tartott volna a szerelőknek az, hogy megjavítsák Max Verstappen autóját a rajtot megelőzően.

Verstappen a rajtrácsra állt ki a bokszutcából, amikor falhoz csapta autóját a Magyar Nagydíj versenyét megelőzően: így izgalmasan teltek a Red Bull számára a start előtti percek, a szerelőknek ugyanis 20 percük volt arra, hogy helyrehozzák a sérült autót. 

Hihetetlen munkát végeztek a szerelők, és nem csúsztak ki az időből: amikorra a kerekeknek az autón kellett lenniük (5 perccel a rajt előtt), azok fel is kerültek rá. 

Verstappen elmondta, a versenyen semmilyen problémát nem érzékelt, és ő is nagyon hálás a csapatnak a munkájukért. 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megdicsérte a szerelőket, és elmondta, egyébként ez a munka körülbelül 90 percig tartott volna. 

„Azt hiszem, Max háromszor csúszott ki, amikor ment a rajtrácsra, és a harmadik elég szélsőséges volt” – mondta Horner. 

„Azonnal láttuk, hogy a kormányösszekötő rúd és a tolórúd eltört. A kérdés az volt, hogy az ütközés érintette-e a lengőkart. Ha így lett volna, akkor azzal game over lett volna, szóval úgy döntöttünk, felállunk a rajtrácsra, és mindent megteszünk, hogy megjavítsuk az autót.”

„És a szerelők hihetetlen munkát végeztek. Ez normális esetben másfél órába telt volna, és 20 perc alatt megcsinálták, 25 másodperccel a határidő előtt. Minden elismerés az övék, mert nélkülük ez az eredmény nem lett volna lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!