Orosz Nagydíj

Verstappenék autójavítása 90 perces munka lett volna

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with team members in parc ferme after the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24P7N6CK11W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, normális esetben 90 percig tartott volna a szerelőknek az, hogy megjavítsák Max Verstappen autóját a rajtot megelőzően.

Verstappen a rajtrácsra állt ki a bokszutcából, amikor falhoz csapta autóját a Magyar Nagydíj versenyét megelőzően: így izgalmasan teltek a Red Bull számára a start előtti percek, a szerelőknek ugyanis 20 percük volt arra, hogy helyrehozzák a sérült autót. 

Hihetetlen munkát végeztek a szerelők, és nem csúsztak ki az időből: amikorra a kerekeknek az autón kellett lenniük (5 perccel a rajt előtt), azok fel is kerültek rá. 

Verstappen elmondta, a versenyen semmilyen problémát nem érzékelt, és ő is nagyon hálás a csapatnak a munkájukért. 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megdicsérte a szerelőket, és elmondta, egyébként ez a munka körülbelül 90 percig tartott volna. 

„Azt hiszem, Max háromszor csúszott ki, amikor ment a rajtrácsra, és a harmadik elég szélsőséges volt” – mondta Horner. 

„Azonnal láttuk, hogy a kormányösszekötő rúd és a tolórúd eltört. A kérdés az volt, hogy az ütközés érintette-e a lengőkart. Ha így lett volna, akkor azzal game over lett volna, szóval úgy döntöttünk, felállunk a rajtrácsra, és mindent megteszünk, hogy megjavítsuk az autót.”

„És a szerelők hihetetlen munkát végeztek. Ez normális esetben másfél órába telt volna, és 20 perc alatt megcsinálták, 25 másodperccel a határidő előtt. Minden elismerés az övék, mert nélkülük ez az eredmény nem lett volna lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS