Verstappen az F1 egyik legnagyobbja lehet? - F1VILÁG.HU

Verstappen az F1 egyik legnagyobbja lehet?

Max Verstappent tartja a jelenlegi mezőny legkiemelkedőbb pilótájának Pedro de la Rosa, a spanyol szerint pedig a fiatal tehetség jó eséllyel pályázik arra, hogy minden idők egyik legjobb Forma-1-es versenyzője legyen.

Verstappen 2015-ben debütált a Forma-1-ben, tavaly pedig Lewis Hamilton legyőzésével megszerezte első világbajnoki címét, és jó esélye van arra, hogy idén másodszor is a királykategória csúcsára jusson: a holland 80 pontos előnyben van az összetettben Charles Leclerc-rel szemben.

A korábbi F1-es versenyző, Pedro de la Rosa szerint Verstappen fel fog iratkozni a száguldó cirkusz legjobbjainak névsorára is. Arra a kérdésre, hogy ki a jobb Verstappen és Leclerc közül, a spanyol így válaszolt: „Szerintem a nyers sebességük alapján össze lehet hasonlítani őket. Nagyon gyorsak, főleg egy körön, ráadásul nagyon okosak is. A legnagyobb különbség köztük az, hogy Max sokkal inkább kontroll alatt tartja a dolgokat. Tényleg nem követ el hibákat, és most nem feltétlenül megpördülésre, vagy balesetre gondolok. Milyen gyakran látjuk őt gumit elfékezni?”

„Nem számít, milyenek a körülmények, Max kontrollál mindent. Akár esik, akár száraz a pálya, akár szabadedzésen van, akár versenyen. Korábban Max elment a határig a szabadedzésen, és alkalmanként hibázott is, becsúszott egy-egy megpördülés, vagy autótörés. De mikor láttunk tőle utoljára olyat, hogy elfékezett egy gumit? Hogy elfékezett gumival vezetett? Nagyon kontroll alatt tartja a dolgokat. Fantasztikus nézni őt. Okos, agresszív és gyors. Maxban minden megvan.”

De la Rosa szerint Verstappen olyan kaliberű versenyző, mint amilyen Michael Schumacher, Ayrton Senna, vagy éppen Lewis Hamilton.

„Szerintem Maxnál minden adott ahhoz, hogy minden idők egyik legjobb Forma-1-es versenyzője legyen” – folytatta de la Rosa. „Minden képessége megvan ehhez, ez biztos. Azt csak az idő mondja majd meg, hogy milyen csapatoknál fog vezetni, és mennyire lesznek ezek a csapatok versenyképesek a következő 10 évben. De benne minden megvan ahhoz, hogy a legjobb legyen.”

Arra a kérdésre, hogy melyik versenyzőt választaná, ha F1-es csapatfőnök lenne, de la Rosa habozás nélkül a tavalyi bajnok nevét említette.

„Szerintem jelenleg ő a legjobb versenyző. De na feledkezzünk meg Hamiltonról, [Fernando] Alonsóról és Leclerc-ről sem, és rendkívül nagyra tartom [Lando] Norrist, [George] Russellt, vagy [Carlos] Sainzot, akik nagyon magas szintet képviselnek. Ha választanom kellene egy versenyzőt, aki momentán abszolút csúcsformába van, és a legmagasabb szintet képviseli, akkor Maxot választanám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!