Friss hírek

Verstappen: Ebből nem lesz rendszer

Habár Max Verstappen, a Red Bull versenyzője megnyerte a 70. évforduló Nagydíját, szerinte nem lehet arra számítani, hogy ezentúl rendszeresen ott lesznek a Red Bull nyomában.

Verstappen az első etapot követően érezte először, hogy meglehet a futamgyőzelem számára, aztán kicsit aggódtak amiatt, hogy Lewis Hamilton mire lesz képes a futam végén – végül azonban övé lett a győzelem, így idén először állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Ami nagyon fontos volt számunkra, az az első etap volt, nagyon sokáig el tudtunk menni, és nagyon jó volt a tempónk, nem igazán volt problémám a gumikkal” – mondta a holland. „Aztán kiálltunk, és nagyon közel voltam Valtterihez, természetesen megelőztem őt, és növelni tudtam az előnyömet. Aztán ugyanabban a körben álltunk ki megint, és a kemény gumikra váltottunk, és ezekkel a gumikkal nekem semmi problémám nem volt.”

„Ma nagyon versenyképesek voltunk, és a lágyabb keverékeken is elég jó volt az autónk, különösen a versenyen, amikor vigyázni kellett a gumikra.”

A holland ugyanakkor elmondta, nem számítanak arra, hogy a vasárnapi versenyen látottak rendszeresen megismétlődnek majd a szezon további szakaszában – Verstappen elmondta, a Mercedes továbbra is előttük jár. 

Nem lesz túl sok olyan verseny, amikor ilyen lágy abroncsokkal versenyzünk majd, szóval nem mondanám, hogy újra harcban vagyunk. Reálisnak kell maradnunk. De a mai napot nagyon élveztem, mert ez egy jó nap volt.”

„Reménykedtünk, hogy ez egyszer megtörténik. Az elmúlt verseny nagyon unalmas volt számomra, aztán a végén volt egy kis akció, de amikor képesek vagyunk kihívást jelenteni számukra és elhúzni tőlük, akkor azzal nagyon elégedettek lehetünk. Remélem, hogy ez egy kicsit többször fog megtörténni a szezon során. Remélem, hogy izgalmas lesz, szerintem mindenki ezt akarja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!