Friss hírek

Verstappen: Eddig teljesen elégedettek vagyunk

A Red Bull mindkét versenyzője lehetőséget kapott a barcelonai F1-es teszt zárónapján – délelőtt Max Verstappen, délután pedig Alexander Albon rótta a köröket az RB16-os versenygéppel.

Verstappen a pénteki tesztnapot követően elmondta, első tapasztalataik nagyon pozitívak az új versenygépről – a Mercedes is tart attól, hogy a Red Bull idén jóval erősebb lesz, mint tavaly. 

A holland pilóta rendkívül produktív hetet zárt: az első tesztnapon 168 kört teljesített, a csapat elmondása szerint korábban soha nem sikerült ennyi kilométert megtenniük a teszt kezdetén. 

Pénteken Verstappen 86-szor ment körbe a katalán versenypályán, legjobb ideje 1:17.636 volt, ezzel a 8. helyen zárt, azonban természetesen nem a gyorsaság volt a fő szempont számukra a zárónapon. 

„Ma is megtettünk jó néhány kört, és nagyon fontos volt az első héten, hogy megértsük az új autót” – nyilatkozta Verstappen. „Nem a köridőkre megyünk – nem erről van szó. Sokkal inkább arról, hogy megvizsgáljunk és teszteljünk mindent az autón, hogy biztosra menjünk abban, hogy minden jól működik és megbízható a versenygép.”

Eddig nagyon pozitív tapasztalataink vannak, egész héten nagyon jó érzés volt az autóban ülni” – mondta elégedetten a holland. „Még mindig van mit tanulnunk az autóról, és ez jövő héten is folytatódni fog – az első teszt végén nagyon boldog vagyok, nincs okom panaszra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!