Bottas az élen Barcelonában, motorprobléma a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Bottas az élen Barcelonában, motorprobléma a Ferrarinál

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb az első barcelonai teszt zárónapján, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton zárt.
2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

Bottas 1:15.732-es köridővel zárt az élen, mögötte Hamilton 7 tizedmásodperccel lett mögötte a második. A két Mercedes mögött Esteban Ocon, a Renault versenyzője zárt. A nap legszorgalmasabb versenyzője Antonio Giovinazzi volt, ő összesen 152 kört teljesített az Alfa Romeóval.

A csapatok pénteken harmadik tesztnapjukat kezdték meg a 2020-as versenygépekkel: szerdán Lewis Hamilton és a Mercedes, csütörtökön Kimi Räikkönen és az Alfa Romeo, ma pedig újra a Mercedes, ám ezúttal Valtteri Bottasszal bizonyult a leggyorsabbnak. 

Az első barcelonai tesztnap piros zászló nélkül telt el, a második tesztnapot pedig egyszer kellett félbeszakítani – pénteken azonban négyszer is meg kellett állítani a gyakorlást.

Nem örülhetett Sebastian Vettel és a Ferrari: a németnek nincs szerencséje az első barcelonai teszten, miután szerdán betegség miatt nem tudott körözni (helyette csapattársa, Charles Leclerc ugrott be), pénteken megállt alatta versenygépe

A Ferrarit motorprobléma hátráltatta, ezért ki is kellett cserélni az erőforrást autójában – a csapat vissza is küldi az aggregátot Maranellóba, hogy vizsgálják meg a probléma okát. A motorcserét követően Vettel újra autóba ülhetett, és összesen 100 kört teljesített. 

A második piros zászlót a Williams és Nicolas Latifi miatt lengették meg, miután a kanadai alatt szintén megállt az autó – a probléma szintén motorhiba miatt állt elő, így az ő versenygépében is erőforrást kellett cserélni – ám hasonlóan Vettelhez, délután ő is visszatért a pályára. 

Kevin Magnussen defekt miatt csúszott ki a pályáról délután, és enyhén a falnak csapódott – a dán azonban nem tudta folytatni a körözést később sem, így mindössze 4 kört tudott megtenni pénteken. 

A negyedik piros zászlót Daniel Ricciardo okozta, miután megállt alatta a Renault versenygépe, azonban később ő vissza tudott térni a pályára, hogy további tesztkilométereket gyűjtsön. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!