Verstappen elárulta, mitől erős az esőben - F1VILÁG.HU

Verstappen elárulta, mitől erős az esőben

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője a második helyről rajtolva megnyerte a kaotikus Német Nagydíjat, és elárulta, mi a titka a vizes pályán való versenyzésnek.

Habár Lewis Hamilton indult a pole pozícióból a Német Nagydíjon, a brit többször is hibázott a futam során, Verstappen pedig ezalatt magabiztosan vezette a Red Bullt, és a csapat is remek taktikai döntéseket hozott.

Mindez együtt járult hozzá ahhoz, hogy a holland pilóta – rengeteg szurkolója előtt – az Osztrák Nagydíj után a Hockenheimringen is nyerni tudott.

Verstappent a futam után arról faggatták, mi a titka annak, hogy ennyire jó teljesítményt tud nyújtani az esőben

„A sok gyakorlásnak köszönhető – amikor fiatalabb voltam, sokat mentem esőben” – mondta. „Sok órát töltöttem édesapámmal, aki szintén nagyon erős volt esőben, így mindig jó tippeket adott nekem.”

„De ez nemcsak arról szól, hogy hogyan vezetünk esőben, hanem a döntésekről is. Figyelni kell arra is, hogy mi történik körülöttünk, és természetesen az F1-es tapasztalat is fontos. Ha már 90 versenyen túlvagy, akkor már sokat tapasztaltál, és ez alapján jobb döntéseket is tudok hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!