Verstappen: Hamilton előnye nem reális - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hamilton előnye nem reális

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, Lewis Hamilton előnye csupán abból származott az Amerikai Nagydíj pénteki szabadedzésén, hogy szélárnyékot kapott gyorskörén.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 01, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2227Q2J6N2111 // Usage for editorial use only //

Verstappen az austini első szabadedzést megnyerte, a másodikon pedig Lewis Hamilton és Charles Leclerc mögött a harmadik helyen végzett. Hátránya 315 ezredmásodperc volt a Mercedes mögött, azonban szerinte ez az eredmény nem mutat reális képet. 

Lewisnak volt szélárnyéka a hátsó egyenesben, szóval nem igazán reprezentatív az eredmény és a körideje. Úgy gondolom, hogy kisebb a különbség” – nyilatkozta a holland.

Verstappen elárulta, a Red Bull jó úton halad, bár a hosszú etapos tempón még dolgozniuk kell. 

„Összességében eléggé pozitív nap volt” – mondta. „Úgy gondolom, hogy rövid etapon nem rossz az autó tempója.”

„A hosszú etapokkal nem voltam teljesen elégedett, még egy kicsit javulhatunk. De ez a pálya elég agresszív a gumikkal is, szóval ha az abroncsokat kontroll alatt tudjuk tartani, akkor hirtelen minden jobbnak tűnik majd szerintem. De összességében jó kezdete volt a hétvégének.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!