Friss hírek

Verstappen: Határozottan nem vagyok boldog

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Miguel Medina - Pool/Getty Images)
Max Verstappen valószínűleg minél hamarabb el szeretné felejteni a Toszkán Nagydíj hétvégéjét: már a rajt előtt problémái akadtak a Red Bull-lal, majd az első körben baleset miatt véget ért a versenye.

Verstappen Red Bulljában már a rajt előtt problémák akadtak a motorral, amit a csapat igyekezett megjavítani, azonban nem sikerült megoldaniuk a gondokat – a holland már a rajtnál visszaesett, majd ezt követően belekeveredett a start utáni ütközésbe: a törött Red Bull a sóderágyban végezte. 

A kérdésre, a kezdeti problémák fennálltak-e a rajtnál, Verstappen így felelt: „Nem javítottuk meg. Már a felvezető körön is működésbe lépett a lefulladásgátló.” 

Maga a rajt jól indult Verstappen számára, azonban egyszerűen nem volt erő az autóban, így hamar a középmezőnybe csúszott vissza. 

„Jobb volt a rajtom, mint Valtterinek, körbeautóztam Lewist, de amikor padlóig nyomtam, hasonló problémám volt a motorral, mint Monzában, szóval nem volt erő. Aztán a mezőny közepében találtam magam – ilyenkor könnyű balesetbe keveredni” – mondta a holland. 

Verstappen nagy reményekkel vágott neki a Toszkán Nagydíjnak, úgy tűnt, közelebb kerültek a Mercedeshez, ezért nagyon sajnálják, hogy nem volt lehetőségük felvenni a harcot Hamiltonékkal. 

„Nem is tudom, hogy mi történt” – mondta a holland a balesetről. „Hátulról eltaláltak. Csalódott vagyok, nem kellett volna, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk. Csalódottak vagyunk, hogy megint nem fejeztük be a futamot. Határozottan nem vagyok boldog most, de ezen nem tudunk változtatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!