Friss hírek

Verstappen: Meglehetett volna a pole

BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 05: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing leaves the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 05, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Mindössze fél századmásodperccel maradt el Valtteri Bottas legjobb gyorskörétől Max Verstappen, de így is csak a harmadik helyen végzett a szombati időmérőn. A holland szerint meg tudta volna szerezni a rajtelsőséget.

„Benne volt a pole” – kezdte az értékelést Verstappen.

„Az első körömet követően két századmásodperccel voltam lemaradva, és tudtam, ez nehéz lesz, mert mindig arra kell törekedni, hogy a lehető legközelebb legyél. Az, hogy a végén egy tizeden belül voltunk, természetesen nem rossz, bár Valtteri a végén nem tudott javítani” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Az, hogy a harmadik helyről várjuk a versenyt, nem rossz egy ilyen pályán. Amúgy is megszoktam már ezt a széket, ami azt illeti, rajta van a lenyomatom is, ezért év végén lehet, hogy hazaviszem, nagyon kényelmes” – viccelődött Verstappen.

„Ami a vasárnapot illeti, érdekes lesz, mivel más keverékeken rajtolok. A múlt heti hosszú körön jónak tűnt az autónk, viszont a versenyünkért kár egy kicsit. Most ismét itt megyünk, bár egy rövidebb, külső körön, amely kedvezőbb lehet számunkra.”

Hozzátette, a múlt hétvégi nagydíj alkalmával több kockázatot szeretett volna vállalni, hiszen komoly veszteni valója nem volt. Ezúttal eltérő keverékű gumikon lesz a Mercedesekhez képest.

„Fel kellett tennünk a lágyakat, mert a közepeseken nem volt jó köröm. Szoros volt, meglátjuk, mit hoz a futam. Nem kell mindig keménynek lenni, csak néha… Egy héttel korábban jobb munkát végezhettünk volna, alternatív stratégiát alkalmazva. Abból kellett építkeznünk, most pedig megint tanultunk valamit. Várom, hogy mit hoz a verseny” – zárta Verstappen a futammal kapcsolatos várakozását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek