Friss hírek

Verstappen: Meglehetett volna a pole

Mindössze fél századmásodperccel maradt el Valtteri Bottas legjobb gyorskörétől Max Verstappen, de így is csak a harmadik helyen végzett a szombati időmérőn. A holland szerint meg tudta volna szerezni a rajtelsőséget.

„Benne volt a pole” – kezdte az értékelést Verstappen.

„Az első körömet követően két századmásodperccel voltam lemaradva, és tudtam, ez nehéz lesz, mert mindig arra kell törekedni, hogy a lehető legközelebb legyél. Az, hogy a végén egy tizeden belül voltunk, természetesen nem rossz, bár Valtteri a végén nem tudott javítani” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Az, hogy a harmadik helyről várjuk a versenyt, nem rossz egy ilyen pályán. Amúgy is megszoktam már ezt a széket, ami azt illeti, rajta van a lenyomatom is, ezért év végén lehet, hogy hazaviszem, nagyon kényelmes” – viccelődött Verstappen.

„Ami a vasárnapot illeti, érdekes lesz, mivel más keverékeken rajtolok. A múlt heti hosszú körön jónak tűnt az autónk, viszont a versenyünkért kár egy kicsit. Most ismét itt megyünk, bár egy rövidebb, külső körön, amely kedvezőbb lehet számunkra.”

Hozzátette, a múlt hétvégi nagydíj alkalmával több kockázatot szeretett volna vállalni, hiszen komoly veszteni valója nem volt. Ezúttal eltérő keverékű gumikon lesz a Mercedesekhez képest.

„Fel kellett tennünk a lágyakat, mert a közepeseken nem volt jó köröm. Szoros volt, meglátjuk, mit hoz a futam. Nem kell mindig keménynek lenni, csak néha… Egy héttel korábban jobb munkát végezhettünk volna, alternatív stratégiát alkalmazva. Abból kellett építkeznünk, most pedig megint tanultunk valamit. Várom, hogy mit hoz a verseny” – zárta Verstappen a futammal kapcsolatos várakozását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!