Verstappen: Mindenáron nyomást akartam gyakorolni a Mercedesekre - F1VILÁG.HU

Verstappen: Mindenáron nyomást akartam gyakorolni a Mercedesekre

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, már a vasárnapi verseny első felében nyomást akart gyakorolni a Mercedes pilótáira, ezért is nem fogadott szót mérnökének, aki arra kérte, a gumik megóvása érdekében maradjon egy kicsit le Lewis Hamiltontól.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 07, 2020 in Northampton, England. (Photo by Frank Augstein/Pool via Getty Images)

Verstappen igazán taktikus győzelmet aratott a hétvégi 70. évforduló Nagydíján: a Red Bull remek gumikezelésének köszönhetően egy kiváló stratégiával sikerült felülkerekedni a Mercedesen.

Verstappen a 4. helyről rajtol, és a futam első felében szorosan követte a Mercedeseket. Mérnöke, Gianpiero Lambiase meg is kérte őt arra, hogy maradjon le egy kicsit és kímélje a gumikat, Verstappen viszont erre nem volt hajlandó.

„Haver, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy közel legyünk a Mercedesekhez. Nem fogok csak ücsörögni, mint egy nagymama!” – válaszolta a holland a rádión.

A verseny utáni sajtótájékoztatón aztán Verstappen kifejtette, szemmel látható volt, hogy a Mercedes küszködik a gumikkal, ezért nyomást akart gyakorolni rájuk.

„Már akkor menedzseltem a dolgokat, az ő gumijaik viszont teljesen elfogytak. Láttam, ahogy kezdik feladni a gumik. De ez nagyon is várható volt ezekkel az abroncsokkal, főleg sok üzemanyaggal, amikor nehéz az autó” – mondta a holland.

„Nem akartam csak úgy ücsörögni mögöttük, ahogy tettem azt az előző versenyeken folyamatosan. Amint lehetőségem kínálkozott arra, hogy egy kis nyomást gyakoroljak rájuk, meg akartam tenni. Szóval próbálkoztam. Volt is egy komoly momentumom, amikor közel voltam Lewishoz a 13-as kanyarban, mert nagyon nehéz követni a másikat, még ha a tapadást nézve előnyben is vagyok.”

„És aztán lehetetlen volt számukra, hogy folytassák, szóval kiálltak. Az én versenyem pedig itt kezdődött. De én utálom, ha csak ücsörögnöm kell, főleg, ha látom, hogy az autó egészen rendben van. Néha persze kész öngyilkosság, ha közel mész, mert kinyírod a gumikat, de nem hiszem, hogy most ez volt a helyzet.”

Verstappen azt mondja, bár most jobbak voltak a Mercedesnél, reálisan látja csapata helyzetét: továbbra is le vannak maradva a világbajnok istállótól.

Hirdetés

„Jó napunk volt, szóval örülnünk kell ennek, ugyanakkor viszont reálisan kell látnunk a helyzetünket: még mindig hiányzik a tempó az időmérőn, elég sok, szóval előbb ezt kell megoldanunk. És persze Barcelonában visszatérünk a keményebb gumikhoz” – magyarázta a Red Bull versenyzője.

„Múlt héten láttuk, hogy azokkal az abroncsokkal eléggé le vagyunk maradva, szóval nem várok csodát Barcelonában sem. Tudom, hogy az egy kemény pálya a gumik szempontjából, de ezekkel a zabroncsokkal nyomhatod kicsit, keményebben, mint most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!