Verstappen: Nem érdekel, mit mondanak, én egy győztes vagyok

Fotó: Red Bull Racing
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer is crashed into by Esteban Ocon of France driving the (31) Sahara Force India F1 Team VJM11 Mercedes on track during the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 11, 2018 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XFYXU7DS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Max Verstappen szerint meglehetősen „furcsa lett volna”, ha kezet ráz Esteban Oconnal a Brazil Nagydíjat követően – ehelyett a holland meglökdöste versenytársát.

Max Verstappen és esteban Ocon a Brazil Nagydíjon ütköztek egymással: a lekörözött Force India megpróbálta visszaelőzni a futamot vezető hollandot, azonban összeütköztek, megpördültek, és emiatt a Red Bull versenyzője a győzelmet veszítette el.

„Ocon kijött a bokszból, joga volt megelőzni engem, de túlságosan kockázatos volt. Nem volt helyes. A stewardok meg is büntették” – nyilatkozta Verstappen a futam utáni sajtótájékoztatón, amikorra már kicsit lenyugodtak a kedélyek.

„Mondhatjátok, hogy „Max, hagyhattál volna neki helyet”, de nem voltunk versenyben egymással, nem számítasz ilyesmire.”

Hamilton az eset kapcsán elmondta Verstappennek, hogy Oconnak joga volt ahhoz, hogy visszaelőzze Verstappent. Ehhez a hollandnak nem sok hozzáfűznivalója volt: „Könnyű ezt mondani neki, aki második volt.”

Verstappen a futam után találkozott Oconnal, akivel lökdösődni kezdett – természetesen erről is megkérdezték őt az újságírók.

„Mindannyian szenvedélyes sportolók vagyunk, de elég furcsa lett volna, ha kezet rázunk. Nem érdekel, mit mondanak az emberek. Én egy győztes vagyok. Az, hogy így kitesz, aztán mond egy hülye választ az egészre… Hát, nem örültem neki.”

A versenybírák mindkét pilótát beidézték a futam utáni lökdösődés miatt. A kérdésre, vár-e bármiféle szankciót az FIA részéről, a holland határozottan így válaszolt: „Nem” – majd ezzel vége is lett az interjúnak.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!