Verstappent és Ocont beidézték a stewardok

Fotó: Red Bull Racing
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 09: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 9, 2018 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Beidézték a stewardok a Brazil Nagydíjat követően Max Verstappent, valamint Esteban Ocont.

A két versenyző a vasárnapi futamon ütköztek össze egymással: az élen haladó Verstappen lekörözte a Force India pilótáját, aki azonban nem sokkal később vissza akarta venni körét, ám a manőver balul sült el.

Az incidens miatt Verstappen elveszítette a győzelmet Lewis Hamiltonnal szemben, a verseny után pedig dulakodni kezdett Oconnal a bokszban.

A történtek után az FIA stewardjai beidézték a két versenyzőt, mivel véthettek a Sportszabályzat 12.1.1-es cikkelyének c pontja ellen, mely kimondja, hogy a versenyzők nem viselkedhetnek úgy, hogy azzal sértsék versenytársuk, vagy a motorsport érdekeit.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!