Friss hírek

Verstappen: Nem ez a pálya lesz a favorit a Red Bullnak

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője úgy érzi, nem a spái versenypálya az, ami a legjobban fekszik autójuknak, azonban bízik benne, hogy erős hétvégét zárhatnak a Belga Nagydíjon.

A hétvégén a Belga Nagydíjra látogat a Forma-1-es mezőny – a spái aszfaltcsíkra Verstappen hazai pályájaként tekint, éppen ezért nagyon bízik benne, hogy az egyhetes szünet után újult erővel vehetik fel a harcot a Mercedesekkel. 

A három egymást követő verseny után most újra egy lendületes hétvégesorozat következik az F1-es mezőny számára: Verstappen reméli, hogy a csapat kipihente magát és feltöltődtek a következő kihívás előtt. 

„Imádom Spát, ez a kedvenc pályám, szóval mindig alig várom, hogy itt versenyezzünk” – mondta a holland. „Másodikak vagyunk a csapatok és a versenyzők bajnokságában, szóval csak meg kell próbálnunk megtartani a lendületünket.”

„Ezen a pályán sok a hosszú egyenes, ami azt jelenti, hogy lehet itt előzni, de arra számítunk, hogy az időmérőn szorosan mögöttünk lesznek a többiek, és tudjuk, hogy a Mercedes a motorerő miatt nagyon gyors lesz.

Verstappen eddigi legjobb eredménye a Belga Nagydíjon egy 3. hely volt, amit még 2018-ban szerzett a Red Bull-lal – de a tavalyi évben például a rajtot követően már ki is esett, így a holland már igazán kiéhezett egy jobb helyezésre. 

„Eredmények szempontjából kicsit hullámvölgyes volt számunkra az elmúlt néhány év itt, de soha nem lehet tudni” – mondta Verstappen. „Nem számítunk arra, hogy ez a verseny lesz a kedvencünk idén abból a szempontból, hogy mi passzol a csomagunkhoz, de keményen fogjuk nyomni, ahogy minden versenyen tesszük, és igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni a csapat számára.”

A Belga Nagydíjat, hasonlóan az eddigi versenyekhez, szintén nézők nélkül rendezik – Verstappen elmondta, természetesen nagyon fog hiányozni számára, hogy a rajongók nem színezik narancssárgára a lelátókat.

„Normális esetben a szurkolók teljes erőbedobással kint szoktak lenni Spában, kár, hogy most nem lesznek itt, de remélhetőleg otthon, a tv képernyők előtt élvezik majd a versenyt, és remélem, tetszeni fog nekik a speciális spái sapkám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!