Friss hírek

Verstappen: Nem vártam, hogy a pole-ért harcolhatok

BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője mindössze 56 ezredmásodperccel maradt el Valtteri Bottas pole-t érő idejétől az F1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzésén, ám a versennyel kapcsolatban egyelőre nem akart jóslatokba bocsátkozni.

Szorosan alakult a Szahíri Nagydíj kvalifikációjának vége: a top 3 versenyző 6 századmásodpercen belül végzett, így Verstappen ezúttal igencsak közel került a Mercedesekhez. 

A holland pilóta szerint a kis különbség csak a pálya rövidségének tudható be, és valójában nem számított arra, hogy harcban lehetnek az első rajtkockáért. 

„Ez egy jó időmérő volt” – kezdte Verstappen a beszámolóját. „A második szakaszban észrevettük, hogy a közepes gumikkal nem vagyunk elég gyorsak, tehát a lágyakra váltottunk, hogy sikerüljön a top 10-be kerülnünk. Ez azt jelenti, hogy a lágyakkal rajtolunk, a Mercedes pedig a közepes keverékekkel. Számomra rendben van, hogy valami mással próbálkozunk, mint a Mercedes, mert nincs mit veszítenünk.”

„A célom az volt, hogy a Mercedes nyomában legyek. Az, hogy közelebb vagyunk, mint múlt héten, az azért van, mert rövidebb a pálya. Láthattuk, hogy az egész mezőny szoros volt.”

A kérdésre, gondolt-e arra, hogy a pole-ért harcolhat, Verstappen így válaszolt: „Nem, már a Q3 első körében egyértelmű volt számomra, hogy ez nagyon nehéz lesz, mert két tizedmásodperces hátrányban voltam, és világos volt, hogy nem tudok felzárkózni.”

„Úgy gondolom, a verseny érdekes lehet, mert ez a vonalvezetés mindenki számára új lesz. Sok múlik majd a rajton, aztán arról fog szólni, hogy ki, mennyire jól tudja kezelni majd a forgalmat.”

„Egy héttel ezelőtt is jók voltak a hosszú etapjaink, aztán úgy tűnt, hogy a futamon nem tudtuk tartani a tempót. Meglátjuk, hogy most hogy lesz, amikor egy másik pályavariáción versenyzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!