Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Nem vártam, hogy a pole-ért harcolhatok

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője mindössze 56 ezredmásodperccel maradt el Valtteri Bottas pole-t érő idejétől az F1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzésén, ám a versennyel kapcsolatban egyelőre nem akart jóslatokba bocsátkozni.

Szorosan alakult a Szahíri Nagydíj kvalifikációjának vége: a top 3 versenyző 6 századmásodpercen belül végzett, így Verstappen ezúttal igencsak közel került a Mercedesekhez. 

A holland pilóta szerint a kis különbség csak a pálya rövidségének tudható be, és valójában nem számított arra, hogy harcban lehetnek az első rajtkockáért. 

„Ez egy jó időmérő volt” – kezdte Verstappen a beszámolóját. „A második szakaszban észrevettük, hogy a közepes gumikkal nem vagyunk elég gyorsak, tehát a lágyakra váltottunk, hogy sikerüljön a top 10-be kerülnünk. Ez azt jelenti, hogy a lágyakkal rajtolunk, a Mercedes pedig a közepes keverékekkel. Számomra rendben van, hogy valami mással próbálkozunk, mint a Mercedes, mert nincs mit veszítenünk.”

„A célom az volt, hogy a Mercedes nyomában legyek. Az, hogy közelebb vagyunk, mint múlt héten, az azért van, mert rövidebb a pálya. Láthattuk, hogy az egész mezőny szoros volt.”

A kérdésre, gondolt-e arra, hogy a pole-ért harcolhat, Verstappen így válaszolt: „Nem, már a Q3 első körében egyértelmű volt számomra, hogy ez nagyon nehéz lesz, mert két tizedmásodperces hátrányban voltam, és világos volt, hogy nem tudok felzárkózni.”

„Úgy gondolom, a verseny érdekes lehet, mert ez a vonalvezetés mindenki számára új lesz. Sok múlik majd a rajton, aztán arról fog szólni, hogy ki, mennyire jól tudja kezelni majd a forgalmat.”

„Egy héttel ezelőtt is jók voltak a hosszú etapjaink, aztán úgy tűnt, hogy a futamon nem tudtuk tartani a tempót. Meglátjuk, hogy most hogy lesz, amikor egy másik pályavariáción versenyzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!