Verstappen nyerte a sprintfutamot, bőven akadtak izgalmak Austinban! - F1VILÁG.HU

Verstappen nyerte a sprintfutamot, bőven akadtak izgalmak Austinban!

HIRDETÉS
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Amerikai Nagydíj szombati sprintfutamát Austinban. A holland mögött Carlos Sainz ért célba, Norris az utolsó körben veszítette el a 2. helyet a spanyollal szemben.

Austinban a 2024-es szezon negyedik sprintversenyét tartották magyar idő szerint szombat este. Az első helyről Max Verstappen vághatott neki a 19 körös távnak, mellette George Russell sorakozott a 2. helyen. A második rajtsorból Charles Leclerc és Lando Norris várhatták a piros lámpák kialvását, mögöttük Carlos Sainz, Nico Hülkenberg és Lewis Hamilton sorakozott. A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez csak 11., míg Oscar Piastri csak 16. lett a pénteki sprintidőmérőn.

A mezőnyt kedvező időjárási körülmények fogadták Texasban: a levegő hőmérséklete 27˚C, az aszfalté 45˚C körül alakult a sprintfutam rajtjakor. Minden versenyző a Pirelli közepes keverékű abroncsaival vágott neki a versenynek.

A RAJT

Verstappen megtartotta a vezetést a rajt után, Norris szintén remekül rajtolt, Leclerc és Russell mellett is el tudott menni, így üldözőbe vehette Verstappent. Russell és Leclerc nagyot csatáztak, ám végül a Mercedes brit pilótája maradt a 3. pozícióban a nyitókörben.

A 2. és 3. körben Carlos Sainz támadta keményen csapattársát, Leclerc-t, a monacói azonban agresszíven védekezett, így a futam elején tartotta a 4. pozíciót Russell mögött. A Ferrari spanyolja végül az 5. körben tudott elmenni csapattársa mellett, miközben Russell egyre inkább megérkezett a 2. helyen autózó Norrisra.

A Mercedes brit versenyzője a 6. körben támadást is indított Norris ellen, előzni azonban egyelőre nem tudott. A 9. körben Sainz egy merész manőverrel megelőzte Russellt, így a Ferrari pilótája feljött a 3. helyre, miközben Norris rákapcsolt, és 1,2 másodpercre megközelítette a versenyben vezető Verstappent. A 10. körben Russell mögé érkezett Leclerc is, és ő is el tudott menni a Mercedes brit versenyzője mellett.

A hajrában Norris nemigen tudott közelebb kerülni az élen autózó Verstappenhez, sőt, az utolsó körökben a Ferrarik indítottak támadást ellene: Carlos Sainz az utolsó körben, az 1-es kanyarban előzte meg a brit pilótát, és próbálkozott vele szemben Leclerc is, ő azonban nem járt sikerrel.

Verstappen végül közel 4 másodperces előnnyel győzött Austinban Carlos Sainz és Lando Norris előtt, így növelni tudta előnyét a világbajnoki összetettben. Pontot szerzett még a sprintfutamon Leclerc, Russell, Hamilton, Magnussen és Hülkenberg is.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíj programja az éjfélkor kezdődő időmérővel folytatódik Austinban.

Hirdetés

A sprintfutam végeredménye:

    Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

    A legfrissebbek

    Verstappen nyerte a sprintfutamot, bőven akadtak izgalmak Austinban!
    Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
    Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
    A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
    Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

    Kövess minket a Facebookon is!

    Kövess minket a Facebookon is!