Verstappen: Remélem, nem térünk vissza Portugáliába! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Remélem, nem térünk vissza Portugáliába!

Meglehetősen kritikusan fogalmazott a Portugál Nagydíj helyszínéül szolgáló portimaói versenypályával kapcsolatban a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland versenyző a 3. helyről rajtolva a 2. helyen ért célba vasárnap, ám egész hétvégén a rossz tapadási körülményekre panaszkodott.

Verstappen azt mondja, egyáltalán nem élvezte a versenyzést Portugáliában, így reméli, a jövőben nem kell visszatérniük oda.

 

Verstappen a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva azt mondta, nagyon várja már a hétvégi Spanyol Nagydíjat, mert „az egész hétvégét nem élveztem a tapadási szint miatt”.

„Szóval mindenekelőtt nagyon remélem, hogy nem jövünk vissza ide! Barcelona jó, egy remek pálya egy F1-es autónak. Szerintem látni fogjuk, mennyit fejlődtek a csapatok a szezon kezdete óta.”

A holland a versenyen elért eredménnyel elégedett, mert úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

„Elégedett vagyok. Minden tőlem telhetőt megpróbáltam” – mondta a holland. „Az újraindítás jól sikerült, mert az igazi rajtot elrontottam egy kicsit. Nem igazán sikerült jól az elrugaszkodás, szóval nem sok mindent tehettem.”

„Lewisszal pedig az újraindításnál remek csatát vívtunk az 1-es kanyarig. Sikerült a kerékvetőn maradnom, szóval nem kellett visszaadnom a pozíciót, mint Bahreinben. Onnantól kezdve nagyon szoros verseny volt hármunk között.”

„Próbáltam támadni Valtterit, de nem tudtam elég közel kerülni hozzá az utolsó két kanyarban. Lewis már ekkor nagyon közel volt, az 1-es kanyarban pedig elkapott. Lewis aztán nyomást gyakorolt Valtterire, és nem tudtam elég közel maradni hozzá. De igen, szoros volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!