Friss hírek

Verstappen szerint képmutató riválisok támadják a Red Bullt

Nem csillapodik a Red Bullt övező költséglimit-balhé a Forma-1-ben, de Max Verstappen szerint képmutatóak azok az istállók, amelyek a csapatát támadják.

Múlt héten hozta nyilvánosságra az FIA, hogy a híreszteléseknek megfelelően a Red Bull istállója „kis mértékben” túllépte a 2021-es költségvetési limitet. A szövetség és az istálló között azóta is egyeztetések zajlanak a szabályszegés elismerését és annak kezelését illetően, az addig eltelt idő azonban tökéletes lehetőséget nyújtott arra, hogy a paddock a sajtó hátán lovagolva ezt az ügyet is óriásira duzzassza.

A szabályszegés részleteiről továbbra sem tudunk hivatalos információkat, ennek ellenére több rivális istálló a vészharangot kongatta, és szigorú büntetést követelt az FIA részéről. A csapat pilótája, Max Verstappen sem úszta meg a témát illető kérdéseket, amelyek kapcsán elárulta: a Red Bull ragaszkodik az ártatlanságához.

Hirdetés
 

„Egyelőre semmi sem hivatalos, de csapatként tudjuk, mivel állunk szemben. Szerintem egyértelműen kifejeztük, hogy szerintünk nem hibáztunk. Mindenesetre ez a csapat és az FIA dolga, nem az enyém.”

A kihágással kapcsolatos hírek kapcsán szinte már a teljes mezőnyt kifaggatta a sajtó, így nap mint nap érkeznek a Red Bull büntetését firtató nyilatkozatok. Verstappen szerint ez is része az F1 „képmutató” világának, amit ő már megtanult elfogadni.

 „Szerintem ez leginkább azért van, mert jól teljesítünk. Minden lehetséges módon megpróbáltak lelassítani minket. Mindenesetre az F1 így működik. Egy kicsit mindenki képmutató, de én ezt elfogadtam. Nekünk csak a munkánkra kell koncentrálnunk” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szerint képmutató riválisok támadják a Red Bullt
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!