Verstappen szerint nem reális a Ferrari hátránya - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint nem reális a Ferrari hátránya

Max Verstappen szerint a Forma-1-es világbajnoki tabellán számon tartott 63 pontos előnye nem tükrözi azt a kiélezett harcot, amit a Red Bull és a Ferrari autói vívnak a nagydíjakon.

A Red Bull világbajnoka immár több, mint két futamgyőzelemnyi előnnyel rendelkezik a világbajnoki tabellán Charles Leclerc-rel szemben, aki önhibájából esett ki az élről a Francia Nagydíjon. A győzelmet megöröklő Verstappen kiemelte, mennyire erős teljesítményre voltak képesek az olasz autók a Paul Ricard versenypályán.

„A csapatok fejlesztésekkel készülnek, amelyek időnként javítanak a gumikezelésen. Ma még úgy is nagyon gyorsak voltak előttünk, hogy kicsit csúszkáltak. Ez azt mutatja, mennyire gyors autóval rendelkeznek. Tisztában vagyunk vele, részünkről minek kell javulnia. Különösen egy körön van szükségünk extra teljesítményre, de dolgozunk rajta” – magyarázta a holland, aki elárulta, mire van szükség a világbajnoki cím megszerzéséhez.

„Fontos, hogy még a rossz napokon is pontot szerezzünk, és Ausztriában így is tettünk. Persze jó dolog vezetni [a bajnokságot], de az autók teljesítményét elnézve a különbség nagyobb, mint lennie kellene” – hangsúlyozta ki.

Verstappen arra számít, a soron következő Magyar Nagydíjon a Ferrari lehet előnyben, figyelembe véve a pálya karakterisztikáit.

Budapesten nagyobb kihívásra számítok, szerintem ott a Ferrari nagyon-nagyon gyors lesz. De majd meglátjuk. Megismétlem, fontos minden egyes futamon pontot szerezni, még a rosszakon is.”

A Red Bull két héttel ezelőtt Ausztriában a gumikezelése miatt kapott ki a Ferraritól, de Verstappen állítása szerint sok tanulságuk származott abból az esetből.

„Azon a hétvégén sokat tanultunk. Mostanra sokkal kiélezettebb lett a verseny, de Ausztriában pole-pozícióban voltunk, itt viszont nem. Még van hová fejlődnie az autónak. Folytatnunk kell a munkát, és előnyt kell kovácsolnunk a gyengeségeinkből” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!