Verstappen: V10-es motorokat a rajongóknak! - F1VILÁG.HU

Verstappen: V10-es motorokat a rajongóknak!

HIRDETÉS
P-20170323-00147_HiRes_JPEG_24bit_RGB

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt szeretné, ha a jövőben lehetősége lenne arra, hogy V10-es motorokkal versenyezzen a Forma-1-ben.

A száguldó cirkuszt rengeteg kritika érte a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta, a motorgyártók pedig pénteken, Párizsban értekeztek arról, hogy a száguldó cirkusznak milyen irányba kellene elindulna a jelenlegi Concorde-egyezmény lejárta után, 2021-ben.

Bár Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke korábban azt mondta, semmi esély arra, hogy a jövőben újra V10-es vagy V12-es motorokat használjanak az F1-ben, Max Verstappen azt reméli, valahogy mégis sikerül megtalálni a módját ennek.

„Szerintem nagyszerű lenne, ha ismét V10-es, vagy hasonló motorok lennének azzal a csodálatos hanggal” – mondta az ifjú holland a Motorsport.com című internetes lapnak.

„A jelenlegi erőforrás is jó az autómban, de szerintem a rajongókat nem annyira nyűgözi le, mint mondjuk egy V10-es vagy V12-es.”

V10-es motorokat utoljára 2005-ben használtak az F1-ben, ezt követően váltották fel ezeket a V8-as, majd később a V6-os hibridek.

Miközben az elektromos technológia egyre elterjedtebb a világon, és a Forma-E-ben is kizárólag ilyen autókkal versenyeznek, Verstappen nem rajong ezért.

„A következő 15 évre maradjanak így a dolgok. Azzal elégedett lennék. Utána már elektromossá tehetik az egészet… Miután én már mást fogok csinálni! Már most sok minden jár a fejemben, hogy mit is szeretnék majd kezdeni magammal, de persze ez még nagyon messze van.”

„Remélem, hogy a sportág még akkor is benzinüzemű autókat használ. Olyat, aminek hangja is van!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!