Verstappennek át kellene gondolnia, hogyan versenyez? - F1VILÁG.HU

Verstappennek át kellene gondolnia, hogyan versenyez?

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, a jelenleg a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő Martin Brundle szerint Max Verstappennek át kellene gondolnia a versenyzéshez való hozzáállását a Szaúd-arábiai Nagydíjon történtek miatt.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing takes a drink in parc ferme during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland versenyző elképesztő csatát vívott vasárnap Lewis Hamiltonnal, sokak szerint azonban agresszív versenyzésével átlépett egy bizonyos határt. Közéjük tartozik Martin Brundle is, aki szerint a hollandnak le kell higgadnia, az ilyen helyzetek ugyanis nagyon sokat ártanak reputációjának.

„Azt gondolom, Verstappennek át kell gondolnia a versenyzési sztenderdjeit. Ez túl sok volt” – mondta Brundle. „Van agresszív, eltökélt és fergeteges versenyzés, és van az, amit vasárnap láttunk, ami túl sok volt.”

„Csodálom a vezetési és versenyzési képességeit, és bajnoknak tartom őt a 2015-ös Kínai Nagydíj óta, amikor a Toro Rossónál versenyzett. Figyelemreméltó, amit a kormány mögött csinál, de elszomorít, hogy ilyen taktikához folyamodik. Ő jobb ennél.”

Brundle hozzátette, a nagy bajnokoknak is megvoltak a maguk hibái, ezeket azonban egyáltalán nem pozitívumként lehet említeni az ő esetükben sem.

„A gondtalan hozzáállása ellenére nagy kár lesz, ha tisztességtelen versenyzőként jellemzik majd. Ayrton Sennának és Michael Schumachernek is megvoltak a maguk hibái, és alkalmanként én is szenvedő fél voltam velük szemben. De ez nem pozitívum, hanem jelentős csorba az ő hírnevükön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!