Friss hírek

Verstappent érdekli a MotoGP, de a szerződése eltiltotta

Max Verstappen a MotoGP sztárjával, Marc Marquezzel diskurált a versenymotorokról, amikor kiderült, hogy szívesen kipróbálna egyet, de tudja, hogy ezzel könnyedén veszélybe sodorhatja a Forma-1-es idényét.

A Honda által közelmúltban megrendezett „Hálanap” egy éves esemény, amelyen a japán gyártó különböző területekről érkező képviselői összegyűlnek a szigetországban, hogy megünnepeljék a sportot és a mögöttük álló szezont. Ezen vett részt többek között a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen, és a MotoGP hatszoros nyertese, Marc Marquez.

Az összejövetel kapcsán Verstappen elárulta, szívesen kipróbálna egy MotoGP-s gépet, de a szerződése ezt szigorúan tiltja. Ez nem véletlen, hiszen voltak már pilóták, akik ilyen jellegű balesetek miatt hagytak ki versenyeket. Juan Pablo Montoya például 2005-ben szenvedett el olyan vállsérülést, ami a hivatalos indoklás szerint teniszezés, a pletykák szerint azonban motorozás közben történt. Két versenyt volt kénytelen kihagyni.

Hirdetés
 

„Ezek a srácok őrültek! Az egyenesbeli tempójuk, a lóerők… Szeretném valamikor kipróbálni, de nem engedik. A Red Bull nem enged ilyet” – fogalmazott nevetve Verstappen.

Marquez azonban csibészségre bátorította a hollandot. „Télen van időd rá!” – fogalmazott.

Verstappen azonban higgadt maradt, és nem hagyta magát behúzni a csőbe.

„Nem, eltörhetem a lábam. Ismerem magam. Ki akarod próbálni, de aztán történik valami baj. Egyébként lenyűgöző, mennyire erősek ezek a motorosok. Imádom nézni a MotoGP-t. Olyan sokan megnyerhetik a versenyt, ez nagyon jó benne” – szögezte le.

A két versenyző egyébként kölcsönös tiszteletét fejezte ki a másik felé.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!