Verstappent érdekli a MotoGP, de a szerződése eltiltotta - F1VILÁG.HU

Verstappent érdekli a MotoGP, de a szerződése eltiltotta

HIRDETÉS
Max Verstappen a MotoGP sztárjával, Marc Marquezzel diskurált a versenymotorokról, amikor kiderült, hogy szívesen kipróbálna egyet, de tudja, hogy ezzel könnyedén veszélybe sodorhatja a Forma-1-es idényét.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 19, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Honda által közelmúltban megrendezett „Hálanap” egy éves esemény, amelyen a japán gyártó különböző területekről érkező képviselői összegyűlnek a szigetországban, hogy megünnepeljék a sportot és a mögöttük álló szezont. Ezen vett részt többek között a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen, és a MotoGP hatszoros nyertese, Marc Marquez.

Az összejövetel kapcsán Verstappen elárulta, szívesen kipróbálna egy MotoGP-s gépet, de a szerződése ezt szigorúan tiltja. Ez nem véletlen, hiszen voltak már pilóták, akik ilyen jellegű balesetek miatt hagytak ki versenyeket. Juan Pablo Montoya például 2005-ben szenvedett el olyan vállsérülést, ami a hivatalos indoklás szerint teniszezés, a pletykák szerint azonban motorozás közben történt. Két versenyt volt kénytelen kihagyni.

„Ezek a srácok őrültek! Az egyenesbeli tempójuk, a lóerők… Szeretném valamikor kipróbálni, de nem engedik. A Red Bull nem enged ilyet” – fogalmazott nevetve Verstappen.

Marquez azonban csibészségre bátorította a hollandot. „Télen van időd rá!” – fogalmazott.

Verstappen azonban higgadt maradt, és nem hagyta magát behúzni a csőbe.

„Nem, eltörhetem a lábam. Ismerem magam. Ki akarod próbálni, de aztán történik valami baj. Egyébként lenyűgöző, mennyire erősek ezek a motorosok. Imádom nézni a MotoGP-t. Olyan sokan megnyerhetik a versenyt, ez nagyon jó benne” – szögezte le.

A két versenyző egyébként kölcsönös tiszteletét fejezte ki a másik felé.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!