Veszélybe került a Renault Forma-1-es jövője

Renault RS20 logo
Fotó: Renault
Sajtóértesülések szerint a koronavírus-járvány miatt komoly veszélybe került a Renault Forma-1-es jövője – az istállót vezető Cyril Abiteboul viszont cáfol.

A járvány miatti krízis természetesen a francia gyártót is érzékenyen érintette, hiszen gyárbezárásokra kényszerült, és az autóeladások is jelentősen csökkentek az elmúlt hónapokban.

A Renault abban a szerencsés helyzetben van, hogy szoros kapcsolatban áll a francia kormánnyal, mely a vállalat 15 százalékát birtokolja is. A helyzet viszont ennek ellenére súlyos, az elmúlt napokban pedig több francia politikus is meglehetősen vészjósló nyilatkozatot tett.

Bruno Le Maire pénzügyminiszter pénteken a Le Figaro című lapnak nyilatkozva azt mondta, a Renault csoport 5 milliárd eurós kölcsönhöz folyamodott, ezt azonban a francia kormány még nem hagyta jóvá: előbb látni szeretnék, a gyártó miképp reagál a válságra.

A politikus a Europe 1 Radiónak pénteken azt mondta, azonnali lépésekre van szükség.

A Renault már a koronavírus-járvány előtt is nehéz időszakot élt meg korábbi vezérigazgatója, Carlos Ghosn botránya miatt. Le Maria figyelmeztetett, fennáll a veszélye annak, hogy a Renault nem éli túl a krízist, ugyanakkor hangsúlyozta, megfelelő stratégiával a csőd elkerülhető.

Hogy a nehéz helyzet mennyiben érinti a francia gyártó Forma-1-es szereplését, azt egyelőre nem tudni, Cyril Abiteboul, az F1-es program vezetője mindazonáltal cáfolta, hogy kiszállnának a száguldó cirkuszból.

„Cáfolni tudom mindezt, de nem vagyok biztos abban, hogy ezzel véget vethetek azoknak a sztoriknak, melyek folyamatosan keringenek” – mondta a szakember.

Sajtóhírek szerint a Renault május 29-én, azaz most pénteken prezentálja majd stratégiai terveit a francia kormánynak – ekkor dőlhet el a Forma-1-es projekt jövője is.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései