Vészüzemmódba kapcsolt Verstappen motorja - F1VILÁG.HU

Vészüzemmódba kapcsolt Verstappen motorja

HIRDETÉS
Max Verstappen számára eddig a Honda-motor körül forog az F1-es monzai hétvége, miután az időmérőn is gondja akadt az erőforrással. Kiderült, miért!
Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Max Verstappen, Red Bull

Verstappen már a hétvége előtt tudta, a rajtrács végére kerül a vasárnapi versenyen, hiszen pénteken ő is megkapta az új, 4. specifikációjú motort, de végül egy mért kört sem tudott megtenni az időmérőn, a Honda erőforrás ugyanis rakoncátlankodott.

Verstappen és a Red Bull sokáig kivártak az időmérő Q1-es szakaszában: a holland csupán egy mért kört szeretett volna futni, hogy biztosítsa a továbbjutását. Ám végül egyetlen körre sem tudott eljutni, hiszen már a Roggia-sikán előtt elment az erő az autójából.

Legutóbb Spa-Francorchampsban is többször kihagyott a motorja, a Honda technikai igazgatója, Tojoharu Tanabe viszont elmagyarázta, hogy feltehetőleg mi történt:

Verstappen áthajtott egy kerékvetőn, túlpörgött a kerék, ettől a motor annyira felpörgött, hogy mind a Honda erőforrásának vészüzemmódját, mind az FIA beépített rendszerének a vészüzemmódját beindította, ettől vesztett erőt az autó.”

Verstappen a hétvégén megkapja a Honda továbbfejlesztett erőforrását, ezért holnap az utolsó helyről fogja megkezdeni az Olasz Nagydíjat, de a holland bizakodó.

Úgy tűnik, minden rendben van, szóval magabiztos vagyok. Próbálunk majd annyira előremenni, amennyire csak lehetséges, de persze ez nagyban attól függ majd, hogy milyen gyorsan tudok átmenni a mezőnyön.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!