Vettel: A stratégia segíthet rajtunk - F1VILÁG.HU

Vettel: A stratégia segíthet rajtunk

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője számára egyelőre az a pozitívum hazai nagydíján, hogy a közönség kilátogathatott a pályára, valamint hogy szabadon választhat gumik a vasárnapi Eifel Nagydíj rajtjára.
GP GERMANIA F1/2020 -  SABATO  10/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A 3. szabadedzésen ígéretesnek tűnt a Ferrari teljesítménye, azonban Vettel számára mégsem sikerült a továbbjutás a Q3-ba az időmérőn. 

„Kevesebb üzemanyaggal mentünk, mint általában” – mondta Vettel mosolyogva a 3. szabadedzésről. 

A kérdésre, előnyt szerezhet-e abból, hogy a 11. helyről indulva szabadon választhat gumit a rajthoz, Vettel így felelt: „Remélem. Ha 11. vagy, akkor ezt kell mondanod” – nevetett. „Én leszek az első azok között, akik szabadon választhatnak gumit, így remélhetőleg ebből előnyt kovácsolhatunk.”

A Q2-ben minden pilóta a lágy abronccsal teljesítette gyorskörét – Vettel szerint a közepes gumikkal sokan kockáztattak volna, azokat ugyanis nehéz volt felmelegíteni a 3. edzésen. 

„Azt hiszem, sokan kipróbálták a közepes keveréket délelőtt, és nehezebb volt felmelegíteni őket. Nem volt annyira rossz, de lassabbak voltak, mint a lágyak. Nem voltak rosszak, de a teljesítményt tekintve a lágyak a gyorsabb gumik.

Vettel örül, hogy hazai nagydíján a közönség is kilátogathatott a pályára – és az még jobb hír, hogy a pénteki nap után, amikor nem láttak autót a pályán, ma végre jobb időjárás fogadta őket. 

„Nem vagyok biztos benne, hogy a szurkolók hollandok-e vagy németek…” – nevetett Vettel. „Nem, tudom, hogy sok német itt van. A tegnapi szörnyű nap után, amiért kár volt, ma végre szerencsére egy kicsit szebb időnk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: A stratégia segíthet rajtunk
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!