Friss hírek

Vettel: Az autó gyorsabb volt, de én küszködtem

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője csalódottan nyilatkozott az Orosz Nagydíjat követően: a német pilóta a gumikkal és a forgalommal küszködött.

Vettel a 250. nagydíját teljesítette hétvégén Oroszországban, azonban nem marad emlékezetes számára a vasárnapi verseny: habár a Ferrari pilótái a hétvége korábbi részén úgy érezték, valamelyest sikerült javulnia az autónak, Vettel futamán ez nem látszott. 

A rajtnál a német versenyzőnek nem sikerült profitálnia a balesetek miatt kialakult helyzetből, forgalomba került, ez pedig a gumijainak végét jelentette.

„Megpróbáltam mindent, amit tudtam, de az első köröm nem sikerült jól, nem tudtam előrébb kerülni, így nem volt tiszta előttem a pálya. Kár ezért, aztán beragadtunk egy lassabb csoportba a mezőny közepén, és ennyi volt a versenyünknek” – mondta Vettel a futam után. 

„Nem volt olyan rossz hétvége, de a verseny nagy részén beragadtam valaki mögé. Az autó egy kicsit gyorsabb volt, de én küszködtem, hogy a gumik ne fogyjanak el, szóval nem volt jó.”

A négyszeres világbajnok a taktikával sem volt teljesen elégedett: a közepes keverékekkel rajtolt, majd 30 kör megtétele után váltottak a kemény gumikra

A kérdésre, mit tudott volna másképp csinálni a versenyen, Vettel így felelt: „Nem sok mindent. Korábban állnék ki. Nem gondolom, hogy volt értelme kint maradni, mert nagyon lassúak voltunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!