Vettel az élen a szingapúri éjszakában - F1VILÁG.HU

Vettel az élen a szingapúri éjszakában

HIRDETÉS

A Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel vette át a vezetést a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. A címvédőt Fernando Alonso és Lewis Hamilton követte a második, illetve harmadik helyen.


A Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel vette át a vezetést a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. A címvédőt Fernando Alonso és Lewis Hamilton követte a második, illetve harmadik helyen.

Teljes sötétségben, ám rendkívül magas hőmérsékletek és páratartalom közepette folytatták a megkezdett munkát magyar idő szerint péntek délután a Forma-1 csapatai Szingapúrban.

Az első szabadedzésen látotthoz hasonló közjáték ezúttal nem zavarta meg a mezőnyt, így a 12 csapat 24 versenyzője másfél órán át róhatta a köröket az utcai versenypályán.

A leggyorsabb ezúttal a világbajnoki tabellát magabiztosan vezető Sebastian Vettel volt: 1:46.374-es idejével 2 tizedmásodperccel utasította maga mögé a másodikként végző Fernando Alonsót.

A tavalyi Szingapúri Nagydíj győztesét Lewis Hamilton követte a harmadik helyen, míg a negyedikre Felipe Massa érkezett meg.

Továbbra sem igazán találja a ritmust a Red Bull másik versenyzője, Mark Webber: az ausztrál sofőr közel 1 másodperccel bizonyult lassabbnak csapattársánál a második tréningen, így végül az ötödik helyen zárta a napot.

Az első öt helyezett érdekes módon rendkívül elverte a mezőny többi tagját: a hatodik helyen záró Schumacher hátránya már több, mint 2 másodperc az élen végző Vettellel szemben. A hetedik helyen ismét Adrian Sutil zárt, a legjobb tízbe pedig ezúttal a két Sauber is beverekedte magát.

Nem alakult túl jól a második szabadedzés a mclarenes Jenson Buttonnak: a brit pilóta féltávnál vétette el a féktávot az egyik kanyarban, és ugyan nem törte össze versenygépét, nem tudott visszaevickélni a pályára. Button végül tizedik lett, 3,3 másodperccel lemaradva a címvédőtől.

Nem alakult túl jól a Toro Rosso csapatának estéje sem: Sebastien Buemi a pálya utolsó szektorában csapta falnak autóját, míg Jaime Alguersuarinak műszaki hiba miatt ért véget idő előtt a gyakorlás.

Hirdetés

A Renault alakulata tovább folytatta vesszőfutását Szingapúrban, hiszen Bruno Senna tizenkettedik helye mellett Vitaly Petrov egy tizennegyedik pozíciót szerzett a nap végén.

A Mercedes ifjú versenyzője, Nico Rosberg sem lehet túl elégedett, mivel közel 4 és fél másodperces hátrányban tizenötödikként zárta a szabadedzést.

A sereghajtók mezőnyében ezúttal is a Lotus „tarolt”, Heikki Kovalainen tizennyolcadik lett a Marina Bay versenypályán.

A Szingapúri Nagydíj programja magyar idő szerint szombaton 13 órakor folytatódik majd a harmadik szabadedzéssel, míg az időmérőt 16 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel az élen a szingapúri éjszakában
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!