Vettel: Elég unalmas versenyünk volt - F1VILÁG.HU

Vettel: Elég unalmas versenyünk volt

Nem Sebastian Vettel hétvégéje volt az F1-es Stájer Nagydíj: egy csalódást keltő időmérő után a versenyen sem sikerült a pontszerzés az Aston Martin pilótája számára.

Vettel az időmérő edzésen csak a 14. helyet szerezte meg, miután leggyorsabb körét a pálya kiszélesítése miatt törölték. A német pilóta számára a verseny sem sikerült sokkal jobban, a 12. pozícióban zárt. 

Az Aston Martin pilótája elmondta, a forgalom sokszor akadályozta a futamon, és talán a stratégiát sem a megfelelő módon időzítették.

„Eléggé unalmas volt ma, mert az első etapban forgalomban ragadtam és a kiállás után nem voltam elég gyors, hogy a szükséges nyomást gyakoroljam az előttem lévőkre” – nyilatkozta a német versenyző. 

„Végül nem volt elég gumim, hogy támadjak, ezért nehéz volt ma számunkra. Végül hihetetlen nehéz volt az abroncsokkal. Talán valamit jobban csinálhattunk volna ma, ennek utána kell néznünk.”

„De utólag mindig okosabb az ember. Viszont egész versenyen forgalomban voltam, a kiállás után is, meg kell néznünk, hogy ott csinálhattunk-e volna valamit jobban. Ahogy vártuk, szoros volt, és a szombati időmérő nem volt ideális, ezért nehéz volt a versenyen előrébb jutni.”

A következő versenyhétvégén szintén a Red Bull Ringen versenyez majd a mezőny, ám Vettel nem tudja, mennyit sikerül javítaniuk a következő néhány napban – azonban bízik benne, hogy az időmérő jobban sikerül majd számukra. 

„Nagyon szoros volt, mindenki hasonló tempót ment, ezért nehéz volt ebből a kiindulóhelyzetből jobbat kihozni. Sokat nem tudunk változtatni ebben a néhány napban a következő versenyig. Remélem, hogy a szombat jobban sikerül majd, és akkor a vasárnap is jobban nézhet ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!