Friss hírek

Vettel: Ez bizonyítja, hogy csak meg kell találni a jó pályákat

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője számára összességében pozitívan alakult az F1-es Portugál Nagydíj pénteki két szabadedzése – reméli, szombaton már rutinosan közlekedik majd a portimaói versenypályán.

Vettel korábban még soha nem járt Portimaóban, de a pénteki szabadedzések után nagyon örül, hogy ez a helyszín is bekerült a versenynaptárba.

A német versenyző a második szabadedzésen a 6. lett, azonban elmondta, a mai nap célja egyértelműen a pályával történő ismerkedés volt. 

„Sokkal inkább arról szólt a nap, hogy adatokat gyűjtsünk” – mondta. 

„A végén egy gyorskör volt, és ez nem mindenkinek sikerült, mert láttuk, hogy több körre van szükség. Egyrészt, hogy a versenyzők felvegyék a ritmust, másrészt pedig a gumik miatt is kell.”

„Elég csúszós, valószínűleg az újraaszfaltozás miatt, de nagyon sima, elég jó pálya.”

„Holnap fogjuk látni a teljes képet, de eléggé rendben volt. Szeretem ezt a pályát. Egészen szépen mozog itt az autó, és holnap még jobb lesz. Felébredek, és már tudni fogom, hogy mi az irány, ez jó. Várom, hogy több kört is megtegyek, és akkor már nem mondhatom, hogy az volt az első napom itt.”

Portimao eredileg nem szerepelt volna a 2020-as Forma-1-es versenynaptárban, azonban Vettel nagyon örül, hogy ide is ellátogattak. 

Ez bizonyítja, hogy rengeteg izgalmas pálya van, csak ki kell választani a megfelelőket” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!