Friss hírek

Vettel: Ha problémád van Räikkönennel, akkor veled van a baj!

A hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon utolsó előtti Forma-1-es versenyét futja Kimi Räikkönen, a finn pilóta ugyanis a szezon végén távozik a száguldó cirkuszból. Volt csapattársa, Sebastian Vettel szerint egy „igazi karaktert” veszít el a sportág.

Räikkönen még 2001-ben debütált a Forma-1-ben, és bár korábban 3 évet távol töltött a sportágtól, ma a mezőny legrutinosabb versenyzőjének számít.

A 42 esztendős finn mindmáig 21 győzelmet szerzett az F1-ben, 2007-ben pedig világbajnok lett a Ferrarival. Az olasz csapatnál 2015 és 2018 között volt Sebastian Vettel csapattársa, aki csütörtökön meglehetősen szép szavakat mondott a „Jégemberről”.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, ez egy természetes dolog. Az idő egy irányba halad, elérkezik az ideje, mint ahogy az én időm is el fog érkezni, sőt, egy ponton Landóé [Norris] is eljön majd, habár az még odébb van” – mondta a négyszeres világbajnok. „Ez a legtermészetesebb dolog. Hogy hiányozni fog-e? Igen. Szerintem egy igazi karakter, és élveztem azt az időszakot, amikor a csapattársa lehettem.”

„De hogy őszinte legyek, már előtte is ismertem őt, és talán egyike azon keveseknek, akik az első naptól kezdve semmit sem változtak abban az értelemben, hogy nagyon-nagyon nyitottak velem kapcsolatban, és üdvözöltek engem, amikor fiatal srácként megérkeztem az F1-be. Akkor ő már az egyik legrutinosabb Forma-1-es versenyző volt.”

„Óriási tisztelet. Kétlem, hogy az ember vitába tud bonyolódni, vagy problémája lehet Kimivel. Ha így alakul, akkor a probléma nem vele, hanem veled van. Nagyszerű ember, és biztos vagyok benne, hogy kapcsolatban maradunk. A legjobbakat kívánom neki, és hiányozni fog a csend!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!