Vettel is védelmébe vette Schumachert

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy Michael Schumacher kiváló munkát végez az idei évben, és ha csapata egy ütőképes autót tud biztosítani számára, akkor ismét az élen fog harcolni, jóllehet a szezon első felében nem úgy szerepelt, ahogy azt sokan elvárták volna tőle.


Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy Michael Schumacher kiváló munkát végez az idei évben, és ha csapata egy ütőképes autót tud biztosítani számára, akkor ismét az élen fog harcolni, jóllehet a szezon első felében nem úgy szerepelt, ahogy azt sokan elvárták volna tőle.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, ám a szezon első felében nem tudott maradandót alkotni, és szinte kivétel nélkül kikapott csapattársától, az elmúlt futamon már harmadik dobogós helyezését megszerző Nico Rosbergtől.

Sokan már most leírták az esélyeit, sőt egyesek azt gyanítják, hogy jövőre már nem lesz ott a rajtrácson, azonban Vettel biztos abban, hogy honfitársa rátalál régi önmagára, és idővel harcba fog tudni szállni a győzelmekért.

„Az elmúlt időben igen sok kritika érte, szinte minden országban” – mondta Vettel, mikor arról kérdezték, hogy mit szól Schumacher visszatéréséhez, és az eddigi szerepléséhez.

„Úgy gondolom, hogy kiváló munkát végez, nem hiszem, hogy egyszerű lehet három év kihagyás után visszatérni. Azonban ha valaki, akkor ő képes arra, hogy túljusson a nehézségeken, és ismét az élen harcoljon.”

Vettel úgy érzi, nem csak Schumacherben kell keresni a hibát, hanem csapatában is, hiszen a Mercedes egyelőre számos problémával küszködik.

„Egyértelmű, hogy nem a legversenyképesebbek között van az autója, és kívülállóként mindig nagyon nehéz megítélni, hogy mi folyik a csapaton belül, és hogy elégedett-e azzal a technikával, amit a csapata biztosít számára” – magyarázta az ifjú német.

„Továbbra is úgy gondolom, hogy igen nagy szerepet tölt be az idei világbajnokságban. Úgy vélem, hogy a Mercedes vissza fog térni, lesznek még nagyon erős versenyei az idei évben, ahol képes lesz harcba szállni a győzelmekért.”

„Az eredményei egyelőre nem túl jók, ezt be kell vallanunk, azonban biztos vagyok abban, hogy ez meg fog változni. Véletlenül nem lehet hét világbajnoki címet szerezni, tehát rendelkezik valamivel, ami a többiekben nincs meg.”

A hétvégén kerül megrendezésre a Német Nagydíj, ahol számos versenyző szerepelhet hazai közönsége előtt, ám Vettel biztos abban, hogy a relatíve gyengébb eredmények ellenére is Schumacher lesz a hétvége sztárja Hockenheimben.

„Nem hiszem, hogy át lehetne venni a helyét, még mindig ő a legismertebb autóversenyző Németországban” – folytatta. „Neki köszönhetően, a Forma-1 egy óriási sporttá nőtte ki magát Németországban.”

„Nem gondolom, hogy az emberek ezt ennyire gyorsan elfelejtenék, bár a jó eredményeknek köszönhetően, az olyan versenyzők, mint Nico, én, vagy mások, egyre ismertebbek, de Michael fényévekkel van előttünk ezen a téren.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!