Friss hírek

Vettel: Még nem tudom kihozni a maximumot az autóból

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője egyszerűen egy „tiszta hétvégében” bízik, és reméli, hogy a hétvégi Portugál Nagydíjon sikerül jobban megismernie 2021-es F1-es versenygépét.

Vettel az eddigi két versenyhétvége során arra „panaszkodott”, hogy még nem sikerült teljes mértékben hozzászoknia új autójához, a tavalyi Ferrarihoz képest ugyanis túl nagy váltást jelent számára. 

A négyszeres világbajnok elmondta, teljesen tudatában vannak annak, hogy ezen a téren még javulnia kell – azonban ez egy természetes folyamat, ha új csapathoz kerül egy pilóta. 

„Úgy gondolom, Portimao jó helyszín arra, hogy tiszta hétvégét teljesítsünk. Szórakoztató ott vezetni, és úgy gondolom, remek hely arra, hogy jobban megismerjük az AMR21-es versenygép határait” – mondta Vettel. 

A német versenyző a szezon első két futamát a 15. helyen fejezte be, míg csapattársa, Lance Stroll mindkét alkalommal a pontszerzők között zárt. 

„Tudom, hogy még nem hozom ki a maximumot az autóból, de a tény, hogy ezt megértjük, egy plusz ok arra, hogy tovább nyomjuk” – mondta Vettel. 

Portimaóban Vettel egyelőre nagyobb fejlesztések nélkül köröz majd, azonban a Spanyol Nagydíjon már bevetnek majd néhány olyan újítást, amitől többet várnak. 

„Egy nagyobb lépésre van szükségünk, hogy javuljunk” – mondta a német. „De a következő versenyeken is előrehaladunk majd kicsit, aztán remélhetőleg nyugodtak lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!