Friss hírek

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Verstappen az élmezőnyből elsőként állt ki a bokszba a vasárnapi Kínai Nagydíjon, így lehetősége volt arra, hogy támadja az egy körrel később a bokszba hajtó Vettelt.

A Red Bull versenyzője a hátsó egyenes végén vetődött be Vettel Ferrarija mellé, ám kissé elfékezte magát, ami miatt a német újra elé tudott kerülni.

Hirdetés
 

Vettel végül maga mögött tartotta Verstappent, és a 3. helyen zárta a futamot Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött.

„Láttam, hogy érkezik, és a sebességkülönbség az egyenesek végén idén igazán nagy tud lenni” – mondta a négyszeres világbajnok a Verstappennel vívott csatáról.

„Ráadásul ismerve Maxet, tudtam, hogy meg fogja próbálni. Szinte megjósoltam, hogy bevetődik, és próbáltam visszavágni, ami be is jött. Volt egy meredek pillanat, nyitnom kellett a kormányon kicsit, de jó volt.”

„Majdnem egy autóhossznyival elé tudtam kerülni, és az utolsó előtti kanyarnál nem volt túl szexi a szöge. Szórakoztató volt, de jobb lett volna, ha egy kicsit gyorsabbak vagyunk.”

Vettel idén először tudott dobogóra állni, és bár örül ennek, elmondása szerint sok munka vár rájuk, hiszen a céljuk az volt, hogy megszorongassák a Mercedeseket Sanghajban, ami végül nem jött össze.

„Örülök, hogy dobogóra állhattam, de persze kemény ez így, mert próbáltuk különválasztani a Mercedes-versenyzőket, de nem jött össze. Túl gyorsak voltak a rajttól kezdve. Volt egy kis versenyem Maxszel, ami szórakoztató volt, de a cél az volt, hogy levadásszuk a Mercedeseket. De túl gyorsak voltak ma, szóval szép munkát végzett Lewis és Valtteri.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!