Vettel szárnyalni fog idén a Ferrarinál?

Sebastian Vettel, Ferrari, Mugello
Fotó: Scuderia Ferrari
A jelenleg a Sky Sports F1 televízió kommentátoraként tevékenykedő volt Forma-1-es versenyző, Martin Brundle szerint Sebastian Vettel valósággal szárnyalhat idén a Ferrarinál annak tudatában, hogy az év végén távozik a csapattól.

A négyszeres világbajnok szerződését nem hosszabbította meg Scuderia, ezt már múlt hónapban bejelentette a patinás olasz istálló.

Sokak szerint Vettel emiatt egyértelműen másodhegedűs szerepet kap majd Charles Leclerc mellett idén, a Sky Sports F1 szakértője, Martin Brundle azonban másképp látja.

„Szerintem Vettel szárnyalni fog, hogy őszinte legyek!” – mondta a volt F1-es pilóta.

„Korábban sem túlzottan foglalkozott a csapatutasításokkal még [Mark] Webber csapattársaként a Red Bullnál, illetve Charles-lal a Ferrarinál. Most pedig semmi érdeke sem fűződik hozzá, nem igaz? Magáért fog versenyezni. Ez nem kétséges.”

„Hogy küzdeni fog-e az F1-ben maradásért? Biztos vagyok benne, hogy igen. Hogy a Renault, vagy egy hasonló csapat üléséért hajt-e? Azt majd meglátjuk. De szerintem nagyon erős lesz. Kétlem, hogy bármennyit is feszített a sebességéből. Talán a szoros csatákban egy kicsit rosszul ítéli meg a dolgokat, de azt hiszem, lenyűgöző lesz most látni versenyezni.”

„Az teljesen világos, hogy a Ferrari a jövő emberét, Leclerc-t fogja favorizálni, de sokan mondják, hogy már tavaly is ezt tette.”

Brundle azt mondja, lesz némi furcsaság abban, hogy Vettel úgy dolgozik idén a Ferrarinál, hogy már tudja, év végén távozik.

„Besétálsz a garázsba, és egy kicsit nem kívánatos személy vagy – hiszen nem akarják, hogy bármit is megtudj a jövő évre vonatkozóan, ha egy másik csapathoz. Már kifelé mész a csapattól. Egyszerűen nem kapod meg azt, amit akkor, amikor először csatlakoztál az istállóhoz. Amikor feltűntél a gyárban, és mindenki örült, hogy látott. Ott volt az üléspróbád, minden a potenciálról szólt, a jövőről. De ha már kifelé mész a csapattól, akkor kicsit kényelmetlenné válik a dolog. Szerintem az, hogy a versenyek gyorsan jönnek majd, segíteni fog ebből a szempontból.”

„De azt gondolom, Seb szárnyalni fog. De hová megy majd? Egyáltalán akar-e máshová menni? Megelégszik ezzel a négy bajnoki címmel és azzal a pénzzel, ami a bankban van? Családos ember. Vajon akar-e egy top 3-on kívüli csapathoz kerülni, és megvan-e a szenvedélye és a motivációja? De szerintem ha teheti, folytatni akarja.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései