Friss hírek

Vettel szárnyalni fog idén a Ferrarinál?

A jelenleg a Sky Sports F1 televízió kommentátoraként tevékenykedő volt Forma-1-es versenyző, Martin Brundle szerint Sebastian Vettel valósággal szárnyalhat idén a Ferrarinál annak tudatában, hogy az év végén távozik a csapattól.

A négyszeres világbajnok szerződését nem hosszabbította meg Scuderia, ezt már múlt hónapban bejelentette a patinás olasz istálló.

Sokak szerint Vettel emiatt egyértelműen másodhegedűs szerepet kap majd Charles Leclerc mellett idén, a Sky Sports F1 szakértője, Martin Brundle azonban másképp látja.

„Szerintem Vettel szárnyalni fog, hogy őszinte legyek!” – mondta a volt F1-es pilóta.

„Korábban sem túlzottan foglalkozott a csapatutasításokkal még [Mark] Webber csapattársaként a Red Bullnál, illetve Charles-lal a Ferrarinál. Most pedig semmi érdeke sem fűződik hozzá, nem igaz? Magáért fog versenyezni. Ez nem kétséges.”

„Hogy küzdeni fog-e az F1-ben maradásért? Biztos vagyok benne, hogy igen. Hogy a Renault, vagy egy hasonló csapat üléséért hajt-e? Azt majd meglátjuk. De szerintem nagyon erős lesz. Kétlem, hogy bármennyit is feszített a sebességéből. Talán a szoros csatákban egy kicsit rosszul ítéli meg a dolgokat, de azt hiszem, lenyűgöző lesz most látni versenyezni.”

„Az teljesen világos, hogy a Ferrari a jövő emberét, Leclerc-t fogja favorizálni, de sokan mondják, hogy már tavaly is ezt tette.”

Brundle azt mondja, lesz némi furcsaság abban, hogy Vettel úgy dolgozik idén a Ferrarinál, hogy már tudja, év végén távozik.

„Besétálsz a garázsba, és egy kicsit nem kívánatos személy vagy – hiszen nem akarják, hogy bármit is megtudj a jövő évre vonatkozóan, ha egy másik csapathoz. Már kifelé mész a csapattól. Egyszerűen nem kapod meg azt, amit akkor, amikor először csatlakoztál az istállóhoz. Amikor feltűntél a gyárban, és mindenki örült, hogy látott. Ott volt az üléspróbád, minden a potenciálról szólt, a jövőről. De ha már kifelé mész a csapattól, akkor kicsit kényelmetlenné válik a dolog. Szerintem az, hogy a versenyek gyorsan jönnek majd, segíteni fog ebből a szempontból.”

„De azt gondolom, Seb szárnyalni fog. De hová megy majd? Egyáltalán akar-e máshová menni? Megelégszik ezzel a négy bajnoki címmel és azzal a pénzzel, ami a bankban van? Családos ember. Vajon akar-e egy top 3-on kívüli csapathoz kerülni, és megvan-e a szenvedélye és a motivációja? De szerintem ha teheti, folytatni akarja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!