IMOLAGP

Vettel szerint jó úton jár a Ferrari

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 27: Sebastian Vettel, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője elárulta, nem szeretnének abba a hibába esni, mint tavaly, ezért kicsit változtattak a tesztre történő felkészülésükön.

A Ferrari rendkívül erős formáját mutatta a 2019-es téli teszteken, azonban a szezonnyitón már a Mercedes volt a legerősebb az élmezőnyben – az olaszok lemaradtak, és a szezon feléig nem is tudták felvenni a fejlesztési tempót. 

Vettel elárulta, éppen ezért idén más hozzáállást alkalmaznak a tesztek során. 

„Az elmúlt évben jó tesztünk volt itt” – nyilatkozta Vettel. „Aztán jött a hidegzuhany Ausztráliában. Szóval változtattunk egy picit a procedúrán. Nem nézelődünk jobbra-balra, hanem nyugodtan dolgozunk, és az új autóra koncentrálunk” – nyilatkozta Vettel. 

„Az első héten alapmunkát végeztünk, hogy amennyire csak lehet, megértsük az SF1000-es versenygépet. Most váltottunk a hosszabb és rövidebb etapokra.”

A négyszeres bajnok hozzátette, az eddig végzett munkával elégedettek – habár a csapatfőnök, Mattia Binotto szerint nincs a legjobb helyzetben a Ferrari

„Úgy gondoljuk, hogy a helyes úton járunk” – mondta a német. „Hogy ez hova visz minket, azt majd az első néhány versenyhétvége fogja megmutatni. Az autó flottabbul működik a kanyarokban, kétségtelenül előrelépést tettünk, különösen a gyors 3-as és 9-es kanyarokban, ott érezni, hogy nőtt a leszorítóerő – de egyébként máshol is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!