Vettel: Több időre lenne szükségem a pályán - F1VILÁG.HU

Vettel: Több időre lenne szükségem a pályán

HIRDETÉS
Meglehetősen sok tesztidőt vesztett Sebastian Vettel az elmúlt két F1-es tesztnapon Bahreinben, miután pénteken és szombaton is problémák hátráltatták az Aston Martin csapatát.
Sebastian Vettel Aston Martin

Vettel pénteken szoftverprobléma miatt töltött egy órát a bokszban, azonban végül sikerült 51 kört megtennie és a 13. helyen zárt. Szombaton azonban ismét volt oka aggodalomra a németnek és az Aston Martinnak: váltóprobléma miatt Vettel mindössze 10 kört tudott megtenni délelőtt. 

A négyszeres világbajnok eddig csupán 61 kört tett meg idei versenygépével, valamint 100 kilométert a filmforgatási napokon. 

„Ez egy új környezet, új emberek, akikhez alkalmazkodnom kell, ez időbe telik” – nyilatkozta Vettel szombat délután. „Ehhez ez a másfél nap kulcsfontosságú. Szívesen gyűjtöttem volna több adatot és töltöttem volna több időt a pályán, de ez van.”

„Az elmúlt 24 órában határozottan sok idő veszett el nekem is és mindenkinek a garázsban. Sajnos nem volt produktív délelőtt, váltóproblémánk volt, és ki kellett cserélni. Ez időbe került, nem sok kört tettünk meg, nem tudtuk jól kihasználni az időt.”

Vettel legközelebb vasárnap délután ülhet autóba, így még néhány órája lesz arra, hogy tapasztalatokat gyűjtsön az Aston Martin volánja mögött. 

„Remélhetőleg holnap jó napunk lesz, hogy több információt szerezhessünk. De hosszú szezon lesz, szóval rendben lesznek a dolgok” – folytatta a német. „Az autó más, mint amit korábban vezettem, a motor is más, ezért mindent kicsit más érzés kezelni, és időbe telik, míg hozzászokok.”

„Az autó ígéretesnek tűnik, de sok mindenhez hozzá kell szoknom. Ez egyszerűen egy másik versenygép, ezért más vezetni is. Eddig nem volt túl sok időm, még időre van szükségem, hogy a kis dolgokhoz alkalmazkodni tudjak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!