Friss hírek

Visszatér a Forma-1-be a McLaren korábbi csapatfőnöke

Visszatér a Forma-1-be a McLaren korábbi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh – a szakember ugyanis a hírek szerint elfogadott egy tanácsadói pozíciót a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Whitmarsh 2014 óta nincs jelen az F1-ben, a 2013-as idény végén ugyanis menesztették pozíciójából, amikor visszatért a McLarenhez Ron Dennis.

A szakembert tavaly novemberben kinevezték a Forma-E Globális Tanácsadó Testületének képviselőjévé, melynek elnöke a négyszeres Forma-1-es világbajnok és FE-csapattulajdonos, Alain Prost.

A minap pedig kiderült, Whitmarsh az FIA-val közösen dolgozik majd annak érdekében, hogy megfelelő költségcsökkentő szabályokat vezethessenek be az F1-ben.

„Whitmarsh elfogadta a meghívást arra vonatkozóan, hogy átmeneti jelleggel együtt dolgozzon az FIA-val annak érdekében, hogy meghatározzuk a Forma-1-ben való tisztességes és fenntartható versengéshez szükséges financiális szabályokat” – mondta Matteo Bonciani, az FIA szóvivője.

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja egyébként csütörtökön ül össze, várhatóan ezt követően további részletek is kiderülnek Whitmarsh feladataival kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!