Visszatér a Forma-1-be a McLaren korábbi csapatfőnöke

Fotó: McLaren
Martin Whitmarsh on the pit wall. McLaren

Visszatér a Forma-1-be a McLaren korábbi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh – a szakember ugyanis a hírek szerint elfogadott egy tanácsadói pozíciót a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Whitmarsh 2014 óta nincs jelen az F1-ben, a 2013-as idény végén ugyanis menesztették pozíciójából, amikor visszatért a McLarenhez Ron Dennis.

A szakembert tavaly novemberben kinevezték a Forma-E Globális Tanácsadó Testületének képviselőjévé, melynek elnöke a négyszeres Forma-1-es világbajnok és FE-csapattulajdonos, Alain Prost.

A minap pedig kiderült, Whitmarsh az FIA-val közösen dolgozik majd annak érdekében, hogy megfelelő költségcsökkentő szabályokat vezethessenek be az F1-ben.

„Whitmarsh elfogadta a meghívást arra vonatkozóan, hogy átmeneti jelleggel együtt dolgozzon az FIA-val annak érdekében, hogy meghatározzuk a Forma-1-ben való tisztességes és fenntartható versengéshez szükséges financiális szabályokat” – mondta Matteo Bonciani, az FIA szóvivője.

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportja egyébként csütörtökön ül össze, várhatóan ezt követően további részletek is kiderülnek Whitmarsh feladataival kapcsolatban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!