Friss hírek

Volt csapattársa szerint Räikkönen képtelen alkalmazkodni

Kimi Räikkönen nem tud alkalmazkodni az olyan versenyautókhoz, melyek nem fekszenek a vezetési stílusának – ezt Pedro de la Rosa, a finn versenyző egykori csapattársa nyilatkozta a minap.

A spanyol pilóta évekkel ezelőtt dolgozott együtt Räikkönennel, amikor a McLaren F1-es csapatának tesztpilótája volt. De la Rosa szerint Räikkönen nagyon gyors versenyző, ezt világbajnoki címe is bizonyítja, ám fontos számára, hogy stabil autó legyen alatta.

„Kimi nagyon gyors. Ő egy világbajnok. De szüksége van olyan autókra a vezetési stílusa miatt, amik stabilak elöl, máskülönben nem tud alkalmazkodni” – fogalmazott.

„Ez különbözteti meg őt [Lewis] Hamiltontól és [Fernando] Alonsótól. Fernandónak adhatunk bármilyen autót, meg fogja mutatni, milyen gyors. Ezek a versenyzők képesek alkalmazkodni. De Kimi nem tudja, hogyan alkalmazkodjon.”

„2005-ben és 2006-ban a McLarennél együtt dolgoztunk a Michelinnel, [Juan Pablo] Montoyának és nekem problémáink voltak, Kimi viszont nagyon gyors volt. Bizonyos körülmények között Kimi ugyanolyan gyors, mint Alonso és Hamilton. Ők viszont egy magasabb szinten vannak, mert nem minden autó viselkedik úgy, ahogy Kimi számára szükséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!