Friss hírek

Webber aggódik, hogy Alonsónak túl sok lesz

A korábbi F1-es versenyző, Mark Webber bízik benne, hogy Fernando Alonso jól kezeli majd a helyzetet, hogy a Forma-1 mellett egyéb autósport eseményeken is részt vesz 2018-ban.

Alonso múlt héten bejelentette, hogy a WEC fordulóinak nagy részén részt vesz 2018-ban a Toyota színeiben. A spanyol pilóta már tavaly is kacsingatott a Forma-1-en kívülre: az Indy 500-on vett részt, amelyet fantasztikus lehetőségnek tekintett, és örült, hogy a csapat nem állt a részvétele útjába.

Webber bízik benne, hogy a WEC-szereplések nem vezetnek majd oda, hogy a Forma-1-ben emiatt hátrány éri Alonsót, hiszen most a McLarennek a Renault-motorra történő váltás miatt igazán nagy esélye van arra, hogy előrelépéseket tegyen.

„Az Indy ötletét fantasztikusnak gondoltam” – nyilatkozta Webber. „Nyilvánvalóan a McLaren kiábrándítóan szerepelt tavaly, bízunk benne, hogy ez idén változni fog és versenyképesebbek lesznek. Csak remélem, hogy ha lehetősége lesz a Forma-1-ben jó eredményt elérni, akkor sem lesz zavaró ez a kategóriák közötti ugrálás – remélhetőleg nem szalasztja el az F1-es lehetőségeket azzal, hogy egyszerre több vasat tart a tűzben.”

„Számára remek dolog, hogy Le Mans-ban is részt vesz, nagyon élvezni fogja az egészet. De nem tudom, pontosan miről szól játék, nem tudom, hogy a McLaren mennyire elégedett ezzel az egésszel” – folytatta az ausztrál.

Alonso számára bőven kijut a jóból idén: részt vett a Daytonai 24 órás versenyen, 25 további versenyt tervez a 21 F1-es nagydíj mellett, valamint négy WEC fordulón is megjelenik majd.

„Ő határozottan egy versenyző alkat” – mondta Webber. „Minden egyes alkalommal versenyezni akar, amikor lehetősége van rá. Ez három vagy négy évvel ezelőtt nem lett volna lehetséges. Most, hogy kevesebb teszt van az F1-ben, ő pedig kevésbé tud versenyképes lenni, ez lehetséges. Ha a világbajnoki címért küzdene, nem csinálná ezt.

„Nem sokat szimulátorozik a McLarennél, ha egyáltalán csinál ilyet. Ő egy old school versenyző, és ez az, amit mindannyian becsülünk benne” – folytatta az ausztrál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!