Friss hírek

Webber: Büntetése ellenére idén is a Red Bull a favorit

A költségvetési szabályok 2021-es megszegése miatt büntetést kapott a Red Bull Forma-1-es csapata, az istálló korábbi versenyzője, Mark Webber azonban úgy látja, az idei szezont tekintve is az energiaital-gyárosok számítanak favoritnak.

A Red Bull tavaly elképesztő teljesítményt nyújtva szerezte meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet, és mivel a technikai szabályok 2023-ra nem változtak meg jelentősen, feltételezhető, hogy az osztrákok idén is ütőképes autóval rukkolnak majd elő.

Míg a szezon első felében főleg a Ferrari volt a Red Bull ellenfele, a bajnokság utolsó szakaszában a Mercedes is egyre erősebbé vált, ami arra utal, a német istálló idén újra beleszólhat a győzelmekért folyó küzdelembe. A Red Bullnál 2007 és 2013 között versenyző Mark Webber viszont úgy gondolja, volt csapata a favorit az idei szezont megelőzően.

Hirdetés
 

„Még mindig a Red Bull a legveszélyesebb csapat. Ami azt illeti, mindenkinek javítania kell a teljesítményén minden tekintetben. Láthattuk, hogy a Mercedesnek nagyszerű volt a megbízhatósága, míg a Ferrarinak persze kevésbé. De a Red Bull megbízható volt, és minden pályán erősen teljesített” – mondta az ausztrál a Motorsport.com című internetes portálnak.

„Ami pedig Maxot illeti, számára olykor ’Forma-1 plusz’ volt az egész. Szerintem a csúcspont számomra az volt, amikor láttam, hogy hogyan rágta át magát a mezőnyön Spában. Hihetetlen volt.”

Mivel a Red Bull 2021-ben túlköltekezett, ezzel pedig megszegte a költségplafonra vonatkozó szabályokat, a pénzbírság mellett egyéb szankciókkal is kénytelen szembenézni – például azzal, hogy egészen októberig 10 százalékkal kevesebbet használhatja szélcsatornáját fejlesztésekre.

Az istállónál azt mondják, ennek jelentős hatása lehet az autó fejlesztésére, Webber azonban azt mondja, a Red Bull képes lesz megbirkózni a nehéz helyzettel.

„Kétlem, hogy bárki is tudja, mekkora hatással lesz ez rájuk, de meggyőződésem, hogy elég kreatív szakembereik vannak ahhoz, hogy ugyanígy folytassák. Viszont szerintem azt sem tudjuk, a Mercedes mennyire adta fel az elmúlt évet. Bizonyos szempontból a ’feladás’ nem a megfelelő szó, hiszen mindig van mit tanulni a következő évre. Inkább arra gondolok, hogyan osztották fel az idejüket, a kutatást és fejlesztést, illetve a pénzt a költségplafon keretében a tavalyi, illetve a 2023-as autó között.”

„Ezen tényezőknek köszönhetően lenyűgöző lesz látni, a következő idény első negyede hogyan alakul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Webber: Büntetése ellenére idén is a Red Bull a favorit
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben
Hamilton egy szokatlan megoldás miatt küszködik annyira a Mercedes autójával
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!