Webber Verstappenre fogad, a Red Bullt nem győzi dicsérni - F1VILÁG.HU

Webber Verstappenre fogad, a Red Bullt nem győzi dicsérni

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es istállójának egykori pilótája fenomenálisnak tartja a második vb-címére hajtó Max Verstappent. Szerinte a holland a csapatával együtt óriási formában van, ezért könnyű győzelmet fog idén aratni.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Bár az idei Forma-1-es szezonnak még a felénél sem járunk, Mark Webber már most jóslatokba bocsátkozott az idei világbajnok kilétét illetően. Szerinte a Red Bull támogatását élvező Max Verstappennek idén nem lesz jelentősebb kihívója, így a holland már futamokkal a szezonzáró előtt újabb világbajnoki címet ünnepelhet majd.

A Red Bull tovább fogja dominálni ezt a bajnokságot” – fogalmazott az ausztrál pilóta, aki 2007 és 2013 között maga is az energiaitalos gárdát erősítette. „Egy olyan autóval rendelkeznek, ami minden gumikeveréken és aerodinamikai terhelésen nagyon jól viselkedik. Most lényegében mindenre van válaszuk. Max három futammal a vége előtt pontot tehet a végére.”

Webber szerint a másik Red Bullt vezető Sergio Perez az utóbbi néhány futamon hiába közelítette meg Verstappent a pontversenyben, hosszabb távon ő sem lesz veszéllyel a hollandra. A címvédő egyszerűen túl jó formában van.

„Nagyon kedvelem Sergiót, de idővel, egy szezon távlatában Max egyszerűen több pontot fog szerezni. Azerbajdzsánban mindenkit lerázva szerzett fontos győzelmet, Kanadában pedig hideg volt, meleg volt, és esett, de Max egész hétvégén fenomenálisan teljesített.”

Mark Webber David Coulthard társaságában a 2007-es Ausztrál Nagydíjon

A szezon első néhány futamán a Red Bull teljesítményét beárnyékolták a folyamatos műszaki hibák, miközben a Ferrari Charles Leclerc vezetésével rövid idő alatt jelentős pontelőnyt épített ki Verstappen előtt. Emiatt sokan a Ferrariban látják a Red Bull legnagyobb ellenfelét, de Webber emlékeztetett minket arra, hogy a Red Bull kiválóan teljesít nyomás alatt. Elég csak visszatekinteni a 2021-es idényre, amikor a zsinórban nyolc konstruktőri vb-címet szerző Mercedes ellen nyertek.

„Tudom, hogy titkon szeretnek nyomás alatt teljesíteni. Stratégiai szempontból bátrak, meglehetősen szabadok, elég megnézni a trófeaszekrényüket. Nem szenvednek analízisparalízisben. Ha feladatuk van, akkor egyszerűen végrehajtják azt. Hanna Schmitz versenystratéga már akkor is ott volt, amikor én náluk versenyeztem. Ezek az emberek már keresztülmentek nehéz és sikeres időszakokon is, amit nagyon becsülök bennük” – tette hozzá Webber.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!