Whitingot gyászolja a Forma-1 közössége

Tüdőembólia következtében 66 éves korában elhunyt a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting. A száguldó cirkusz versenyzőit és csapatait sokkolta a hír.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) magyar idő szerint csütörtök hajnalban jelentette be a tragikus hírt.

„Egész autósport-karrierem során ismertem Charlie-t. Szerelőként együtt dolgoztunk, barátok lettünk, és rengeteg időt töltöttünk együtt a versenypályákon” – mondta szomorúan Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója. „Hatalmas szomorúsággal töltött el, amikor értesültem a tragikus hírről.”

Hirdetés
 

„Le vagyok sújtva. Óriási veszteség ez nemcsak nekem, de az egész Forma-1 családnak, az FIA-nak és a motorsportnak. Gondolatban a családjával vagyunk.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hozzátette: „Sokkolt és mélyen lesújtott Charlie halálhíre. A Forma-1 családjának egyik pillére volt. Hozzáállásában kiegyensúlyozott, hozzáértő, és mindig a Forma-1 érdekeit helyezte előtérbe.”

„Fantasztikus nagykövete volt a sportágunknak. Szerencsések vagyunk, hogy ismerhettük őt, és mindannyiunknak nagyon fog hiányozni a mosolya és kedves humora. A Mercedes családja nevében őszinte részvétünket küldöm családjának és barátainak.”

A Red Bull a tragédia hírére sajtóközleményt adott ki, ebben Christian Horner a következőket mondta: „Mélyen lesújtott Charlie Whiting halálának szörnyű híre. Charlie kulcsszerepet játszott sportágunkban.”

„Olyan ember volt, aki kiegyensúlyozott módon dolgozott egy rendkívül nehéz szerepkörben. A szíve mélyén ő is versenyző volt, mely a Hesketh-nél és a Brabhamnél eltöltött időkből ered. A Red Bull Racing valamennyi tagjának nevében őszinte részvétünket küldjük családjának és barátainak.”

„Charlie egy nagyszerű ember volt, aki nagyon fog hiányozni a Forma-1-es paddocknak és a teljes motorsport-közösségnek.”

„Charlie igazi profi volt, rendkívüli tudással rendelkezett, de ami ennél is fontosabb, hogy csodálatos ember volt, aki mindenkivel tisztelettel bánt” – fogalmazott Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Egy fáradhatatlan és felvillanyozó motorsport-szakértő, aki segített biztonságosabbá és jobbá tenni az F1-et. A Forma-1 egyik pillére volt. Lesújtott minket a halálhíre, egy barátot veszítettünk el. Nagyon fog hiányozni.” 

A közösségi média felületeit felhasználva a versenyzők is kifejezték részvétüket a tragédia hallatán.

„Szörnyű hír Melbourne-ből. Gondolatban Charlie családjával vagyok. A motorsport világának nagyon fogsz hiányozni” – írta a Twitteren a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

Lando Norris, a McLaren újonca hozzátette: „Azt gondolom, a paddockban mindenkinek hiányozni fog Charlie. Gondolok a családjára és a barátaira. Köszönünk mindent, amit a sportágunkért tettél.”

„Nagyon szomorú és szürreális hír az Ausztrál Nagydíj előtt. Nem hiszem el…” – írta Valtteri Bottas. „Rengeteget tett azért a sportért, amit mindannyian imádunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!