Verstappen vs. Ocon

Williams: Megkönnyebbülés a keddi tesztnap után

Fotó: Williams
Fotó: Williams
A Williams második barcelonai F1-es tesztje már nem kezdődik olyan reménytelenül, mint a múlt hét: George Russell számára ez „nagy megkönnyebbülés”.

Az istálló autója nem érkezett meg időben Barcelonába, így az első két tesztnapot ki kellett hagyniuk múlt héten, és mindössze másfél nap állt a rendelkezésükre, hogy körözzenek. A csapat tehát jelentős lemaradással kezdte meg a szezon előtti munkát, Russell azonban igyekezett minden tőle telhetőt megtenni, hogy kedden bepótolják az elmaradt feladatokat. 

Ez ugyan még nem sikerült, azonban 119 kört teljesítettek, ami 31-gyel több, mint amit múlt héten másfél nap alatt összesen teljesített Russell és csapattársa, Robert Kubica. 

„Az elmúlt néhány hét után nagy megkönnyebbülés, hogy volt egy ilyen napunk” – nyilatkozott Russell. 

„Nagyon sokat tanultunk az autóról alacsony és magas üzemanyagszinttel is. Ez iránymutató lesz számunkra, hogy hogyan haladjunk előre a következő néhány napban, valamint a srácok számára a gyárban is, akik már most tervezik a fejlesztéseket.”

„Természetesen nem pótoltuk be a múlt hetet, hiszen most már mindenki finomhangolja az egyensúlyt, nekünk pedig még meg kell értenünk az autó működését” – folytatta Russell. „De úgy érzem, jó pozícióban vagyunk. Az autó most még nem tökéletes, de úgy érzem, megvan benne a potenciál.”

 

Kapcsolódó cikkek

Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek