Friss hírek

Williams: Nem volt jobb opciónk Szirotkinnál

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint Szergej Szirotkin személyében a lehető legjobb versenyzőt választotta a 2018-as Forma-1-es idényre.

Bár az ülésre Robert Kubica is jó eséllyel pályázott, a Williams végül úgy döntött, Lance Stroll csapattársa idén Szirotkin lesz majd, miközben a lengyel pilóta tartalék- és fejlesztőversenyzőként segíti az istálló munkáját.

Hirdetés
 

Szergej Szirotkin korábban a Renault F1-es csapatának tartalékosa volt, rajta, illetve Kubicán kívül pedig állítólag Paul di Resta, Daniil Kvyat és Pacal Wehrlein is esélyes volt a Williams ülésére.

„Szergejt az elérhető legjobb versenyzőként választottuk” – szögezte le Paddy Lowe a Motorsport.com-nak.

„Meggyőződésünk, hogy nagyon gyors és következetes lesz majd, és higgadtan fog dolgozni. És azt gondolom, ezek a kvalitások messzire juttatják majd őt és remekül fog szerepelni ebben a bajnokságban.”

A Williams idén tehát két tapasztalatlan pilótával vág neki az F1-es küzdelmeknek – a brit istállóénál csak a Toro Rosso párosa számít tapasztalatlanabbnak a teljesített Forma-1-es versenyek tekintetében.

„Nem mondanám azt, hogy ez hazárdjáték. Természetesen tudjuk, hogy vannak hátrányai. Szergej sokat fog tanulni első évében, főleg azért, mert bizonyos pályákon még nem versenyzett.”

„Viszont egy fiatal versenyző egyik előnye – feltéve, hogy nagyszerű pilótáról van szó –, hogy hosszú távra fektetünk be. Szóval mi úgy látjuk, hogy Szergej személyében egy feltörekvő csillagot találtunk, és reméljük, hogy sokáig dolgozhatunk még vele, és sikeresek lehetünk együtt.”

„Nem akarunk túl sok elvárást támasztani, de meggyőződésünk, hogy Szergej jól fog vezetni. A mi autónkban, és egyéb kategóriákban is megmutatta, hogy képes rá.”

„Első GP2-es idényében ő volt a legjobb újonc, harmadikként zárt. Szerintem ez jó példa arra, hogy mire is képes.”

A szakember persze tudja, az F1-ben különösen nehéz az újoncok dolga.

„A gumikkal nehezebb lesz a helyzet, és a teljesítményt tekintve ezek az autók soha nem voltak még ilyen jók az F1-ben. Ám már Abu Dhabiban is láttuk, hogy Szergej mire képes, és úgy tűnt, ezek a dolgok sem tartják őt vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!