Williams: Schumacher „határozottan” szerepel a listánkon! - F1VILÁG.HU

Williams: Schumacher „határozottan” szerepel a listánkon!

HIRDETÉS
Egyértelműen szerepel a Williams Forma-1-es csapatának listáján Mick Schumacher, akiről továbbra sem tudni, hogy 2023-ban ott lehet-e a száguldó cirkusz mezőnyében.
MARINA BAY STREET CIRCUIT, SINGAPORE - OCTOBER 01: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Singapore GP at Marina Bay Street Circuit on Saturday October 01, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A korábbi Forma-3-as és Forma-2-es bajnok idén második szezonját tölti a Haas csapatánál, az amerikai istálló azonban egyelőre még nem döntötte el, hogy meghosszabbítja-e szerződését a következő idényre. Ha nem, Schumachernek más csapat után kell néznie, az egyik opció pedig a Williams lehet számára. A grove-iak ugyanis nemrég bejelentették, a szezont követően megválnak Nicholas Latifitől, így Alex Albon biztosan új csapattársat kap jövőre.

Jost Capito, a Williams csapatfőnöke elárulta, Schumacher is szerepel a listájukon.

„Mick megérdemli, hogy a Forma-1-ben maradjon. Meglátjuk, hogy így lesz-e, de ő határozottan egy opció számunkra” – mondta Capito az RTL-nek. „Egy Schumacher a Williamsben kétségkívül elbűvölő lenne.”

„Képes volt fejlődni, és egy nagyon jó versenyzővé válni a Forma-1-ben. Most második évét teljesíti, ha pedig George Russellt nézzük, ő is követett el hibákat a Williamsszel második évében, ám mégis fejlődött. A Forma-1 nagyon komplex, és nagyon komoly lépés a Forma-2-höz, hiszen az autón rendkívül összetettek, és technikailag igényesebbek.”

„Ezt meg kell tanulni, adni kell két évet egy versenyzőnek, hogy megmutassa, a harmadik évben mire képes.”

A Williams egyébként Nyck de Vriesszel is egyeztetéseket folytat, a holland ugyanis az Olasz Nagydíjon az ő autójukat vezethette, és Alex Albon helyetteseként két pontot is gyűjtött. A 27 esztendős versenyző iránt viszont több csapat is érdeklődik, és a legfrissebb hírek szerint szinte biztos, hogy jövőre az AlphaTaurinál versenyezhet az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly helyett.

„Ez nem csupán rajtunk múlik, más csapatok érdeklődése is komolynak mondható” – mondta vele kapcsolatban a Williams-főnök. Meglátjuk, hogy dönt. Mi még nem tudunk, és nem is akarunk dönteni. Ha úgy dönt, másik csapathoz csatlakozik, ám legyen.”

Capito emellett beszélt arról is, nem akarják elkapkodni a döntés: „Nagyon valószínű, hogy a szezont követően lesz döntés. Nem sokkal az abu dhabi verseny után, egy-két héttel utána. De ez nem jelenti azt, hogy nem dönthetünk korábban, ha akarnánk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!