Friss hírek

Wolff elárulta, mi lett volna a helyes döntés a versenyen

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton megküzdhetett volna a 3. helyért a vasárnapi Török Nagydíjon, ha korábban állnak ki kerékcserére.

A brit pilóta rajtbüntetése miatt csak a 11. helyről vághatott neki a futamnak, végül pedig az 5. helyen intette le a kockás zászló.

Hamilton a dobogóra is esélyes volt, és úgy tűnt, a leintésig elmehet azokkal az intermediate-gumikkal, melyekkel rajtolt, végül azonban a Mercedes a bokszba hívta.

„Egy bizonyos pontig megpróbáltunk kitartani, próbáltunk a 3. helyen célba érni” – mondta Toto Wolff a futam után.

„De aztán annyira visszaesett a tempónk, hogy egyértelmű volt, Leclerc és Perez is meg fog előzni bennünket. Ezért úgy döntöttünk, hogy kiállunk.”

„Szóval vagy nagyon konzervatívak vagyunk, és megküzdünk Perezzel és Leclerc-rel, vagy vállalunk egy kis kockázatot, és végül utóbbi mellett döntöttünk. És végül az 5. helyen végeztünk, ahol előtte is álltunk.”

Wolff aztán a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta azt is, hogyan kellett volna dönteniük a futam során.

„A helyes döntés az lett volna, ha nagyon konzervatívak vagyunk, és kiállunk, amikor mindenki más kiállt intermediate-gumikért. Perez mögé jöttünk volna vissza, esetleg Leclerc mögé, és aztán leküzdöttük volna őket a pályán.”

„Talán ez lett volna a helyes döntés, de utólag könnyű okosnak lenni. Az intermediate-gumik elég ijesztőnek tűntek, de azt gondoltuk, hogy kitarthatunk, és kiállás nélkül a harmadik helyen érhetünk célba. Vagy pedig, ha megjelenik a száraz ív, akár a lágy gumik is felkerülhetnek a végére.”

„Balanszíroztunk aközött, hogy kiállunk-e, és harcolunk Leclerc-rel és Perezzel a 3. helyért, vagy vállalunk némi kockázatot, és vagy győzünk, vagy a 3. helyen érünk célba.”

„Aztán láttuk, hogy Leclerc elkezdett visszaesni, mint ahogy Lewis tempója is, szóval egyértelmű volt, hogy nem tudunk elmenni a végéig.”

A Mercedes első hívására egyébként Hamilton nemet mondott, Wolff ugyanakkor úgy érzi, ha akkor állnak ki kerékcserére, valószínűleg jobban jártak volna.

„Jobb lehetett volna, mint ahol végül végeztünk, de mérlegeltünk. Nyilván az autóban ülve nem láthatta, mennyire esett vissza akkor. Azt sem látta, hogy Leclerc visszalassult, és világos volt, hogy ha kint maradunk, veszítünk Gaslyval szemben.”    

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!